Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diákmunkát hol találok?

Diákmunkát hol találok?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, valami könnyebbre gondoltam, például mogyorót lapátolni, szórólapot, újságot osztani/kihordani.

Valami alkalmira gondoltam. Meg szeretném mutatni a szüleimnek és magamnak, hogy igen, erre is képes vagyok, de a fizetség sem árt, van hova(polcra :) tenni.

2014. jún. 1. 18:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
Ezer kérdésben leírták: 14 évesen nem dolgozhatsz, tiltja a törvény.
2014. jún. 1. 23:22
 2/20 A kérdező kommentje:
Lehet, csak három órát hétköznaponta.
2014. jún. 2. 10:34
 3/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet. Ne vitatkozz, inkább olvasd el a törvényt:

2012. évi I. törvény, 34. § (2)

"Munkavállaló az lehet, aki a tizenhatodik életévét betöltötte. Ettől eltérően munkavállaló lehet - az iskolai szünet alatt - az a tizenötödik életévét betöltött tanuló, aki nappali rendszerű képzés keretében tanulmányokat folytat."

2014. jún. 4. 10:13
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Te hülye vagy... 13 éves vagyok és van nem illegális nyári fizetős diákmunkám. engedély is van meg számla is. Honnan szedted ezt a hülyeséget? Te találtad ki, hogy lerombolt a fiatalok önbecsülését? Tudod, mit? Nézd meg az idei törvényeket és akkor legyen nagy a szád...
2014. jún. 7. 14:48
 5/20 anonim ***** válasza:
Keress rá a linkelt HATÁLYOS jogszabályra! Biztos, hogy nincs legális munkád. És ha tényleg 13 vagy, akkor vegyél már vissza az arcodból!
2014. jún. 8. 03:40
 6/20 anonim ***** válasza:

Na jó, nem fogok veled vitázni, ha 13 éves vagy, akkor azért, mert egy kis taknyos vagy, ha meg nem, akkor nyilvánvalóan csak próbálsz trollkodni. Mindenesetre gondold azért végig, hogy munkaviszonyhoz miért kellene engedély, és munkabér után milyen számlát kapsz (elárulom, semmilyet, csak dobálóztál hivatalosnak tűnő szavakkal).

Az értelmes embereknek ott van a korábbi válasz, a Mt. hivatkozással.

2014. jún. 8. 21:07
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Én viszont szeretek vitázni, ide figyelj! Az első mondatodnak semmi értelme, ha nem vagy képes még csak egy kicsit se jól fogalmazni, kérdéses, mennyire értesz PONT TE a diákmunkához! Engedély azért kell, mert ez egy intézet! Egy fejlesztő központ! Ide nem engednek be akárkit dolgozni csak előre megszabott 3 hónapra! Hivatalosnak tűnő szavakkal dobálózom, most komolyan ezzel vádolsz? Te pofázol itt össze-vissza, cáfolsz meg olyan kijelentéseket amikről nem is tudhatnál, úgy általában! Most komolyan, itt pofázol nekem te 2 éves a munkáról meg a fizetésről! Számlát azért kapok mert van engedélyem, amit úgy szereztem, hogy az anyukám (aki ott dolgozik) beajánlott, így kapok fizetést, és ennek köszönhetően plusz jó jegyeket is szerzek a suliban, és külön kérjük a számlát ahhoz hogy bizonyítani tudjuk, hogy ott dolgozom! Szóval pofa be cipzár a szádra és szopd az ujjad mert köszönő viszonyban sem vagy a munkaügyi viszonyokról tájékozódva mint én!
2014. jún. 9. 14:59
 8/20 anonim ***** válasza:

Vitázni én is szeretek, de veled nem lehet, mert az első pillanattól kezdve beszólogatni meg személyeskedni próbálsz, illetve trágárkodsz. (Nyilván részben ez a korodból adódik.)

Ezen kívül felesleges egy olyan dologról vitázni, ami a fent jelzett jogszabályban feketén-fehéren le van írva. Ha nem tudod értelmezni azt a két mondatot, akkor nem tudok mit csinálni, mivel egyáltalán nem bonyolult jogi nyelven íródtak, szóval nem lehet köznapibb nyelvre fordítani. Innentől kezdve te nem vagy munkavállalói viszonyban senkivel 13 évesen.

Munkaviszony után az emberek még mindig nem kapnak számlát, legfeljebb munkabér-kimutatást, illetve munkaviszonyhoz nem kell engedély, hanem munkaszerződést szokás kötni...

Ezek után azzal támadsz, hogy én össze-vissza beszélek, holott semmi mást nem tettem, csak bemásoltam ide egy jogszabály-részletet, és a csökött agyadnak próbáltam azt értelmezni. És igen, képzeld el, elég sok mindent tudok a munkáról, veled szemben, aki úgy érzi valamilyen oknál fogva, hogy ő az Mt. felett áll (ja bocs, valószínűleg azt sem tudod, mi az).

Amúgy minden elismerésem, ritka jó troll vagy, tényleg, te aztán igazán tudod kötni az ebet a karóhoz, és hatványozni a hülyeséget, amihez megrögzötten ragaszkodsz. Kevés ilyen emberrel találkoztam. Pár év múlva, ha a gyerekes trágárkodós stílusodat leveted, még politikus is lehet belőled.

2014. jún. 9. 16:13
 9/20 anonim ***** válasza:

jah amúgy az mt a munka törvénykönyv rövidítése nem igaz?

Nem, nem a netről szedtem, de higgy amit akarsz

2014. jún. 9. 21:28
 10/20 A kérdező kommentje:
Na jó van, le lehet állni! Nem azért írtam ki hogoldokles Legyen! Én csak munkát keresek, nem veszekedés! Amúgy hallottam az egyik tanaromtol hogy az ő fia is 14 éves, és ő is törvényesen dolgozik, mert módosult egy csomó törvény a munka részét is bele értve. Ez ideji törvény, január - februári.
2014. jún. 10. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!