Elfogadják a postán ha a csekkek egy részét apró pénzzel fizetem?
Figyelt kérdés
Van kb. 200 db 5 forintosom, kb. ugyanennyi 10 és 20 forintos. Gondoltam ebben a hónapban ezekkel fizetem be a csekkeket, hogy megszabaduljak tőlük. Nem fognak kiutálni a postán? Hogy csomagoljam be elég ha zacskóba rakom vagy rolnizzam be tízessével? Van rá valami szabály?2014. máj. 27. 11:10
1/4 anonim válasza:
Én már rákérdeztem erre a postán.
Ha az aprópénzt kizárólag beváltani viszed, tehát nem fizetsz vele semmiért, hanem kisebből nagyobbat csináltatsz, akkor van kezelési költség 50 darab felett.
Ámde ha például csekket fizetsz be, akkor azt bármennyi apróval megteheted, külön költség nélkül.
Továbbá a posta feladata a sérült pénzek cseréje is. Szakadt, hiányos, koszos, stb. Ezzel nem a bankokba kell menni, hanem a postára.
2/4 anonim válasza:
A rolnizást nem tudom, de szerintem kár lenne, mert úgyis kibontják, hogy a tartalmát ellenőrizzék. Akkor meg minek fáradni vele.
3/4 anonim válasza:
Rolnizd be!Én is mindig így fizetek a postán.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Végül berolniztam, huszas csomagokat készítettem. A postán kiderült, hogy az 5Ft-ost ötenessével kell rolnizni és mindegyikre rá kell írni nevet, címet. Gond nélkül elfogadták.
2014. máj. 28. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!