Ha az állandó lakcímem marad, de felmegyek Pestre munkát keresni, tartózkodási lakcímemmel, akkor megmaradnak az állandó lakhelyem támogatásai (TB, aktív korúak ellátása)?
Figyelt kérdés
Faluból megyek fel Pestre, röpke 300 km-ről. Eleinte csak egy kis szobát szeretnék kivenni, és így járni interjúkra. Nos, amíg munkanélküli vagyok, megigényeltem ugye a helyi önkormányzatnál a TB ellátást és az aktív korúak segélyezését. A kérdésem, hogy ezektől elesek-e akkor, ha felmegyek, vagy újra kell igényelnem, csak már a pesti hatóságoknál? Mert persze az a havi +22.000 ft addig is jól jön, meg hát főleg a TB.2014. máj. 26. 09:02
1/3 anonim válasza:
Ilyen esetben te dönthetsz, hogy maradsz-e az állandó lakcímed szerinti munkaügyinél és önkormányzatnál, vagy a tartózkodási helyed szerinti munkaügyibe kéred át magad és a tart.hely. szerint illetékes önkormányzattól igényled az aktív korúak ellátását. El nem esel tőle amiatt, hogy tartózkodási helyet létesítesz.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nekem is így tűnik logikusnak. Csak édesanyám szokásosan aggódott, hogy ha felköltözök "akkor be kell jelentem, különben feljelentenek" paranoiás dolgokat.
2014. máj. 26. 13:49
3/3 anonim válasza:
Az ellátás feltétele , hogy bejelentesz minden ilyen változást a Járási Hivatalnak. És tényleg maradhatsz a régi hivatalnál is , de át is jelentkezhetsz a pesti hivatalhoz, ha érdekel én tudok mondani olyan albit hozzá amihez nem kell minimális bérlési idő vagy kaució.
-És kaphatsz a munkaügyitől mobilitási (100 km-nél távolabbi) albérlet+rezsi támogatást.
Sok sikert!
Gabsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!