Aktív korúak ellátásánál az egy év alatt "kötelező" 30 nap hogyan igazolható?
Tehát az önkormányzattól kapom ezt a támogatást, tudom, hogy egy év alatt 30 napot kell dolgoznom ahhoz, hogy ne vonják meg.
Most van egy alkalmi munkám, sajnos nem jelentenek be, csak egyszerűsített foglalkoztatással. Ha az 1 év lejárta után is ez a helyzet áll fenn, mivel tudom majd igazolni, hogy én ott dolgoztam? Vagy csak a NAV-nál utánanéznek majd?
Illetve kell jeleznem az önkormányzat felé, hogy dolgozom, de csak egyszerűsített formában?
Munkaviszonyra nem jelenti be, csak egyszerűsített foglalkoztatásra van bejelentve.
A munkáltatód ad erről igazolást. Nincs kötött formája.
Nálunk pl. minden alkalmis kap kifizetési jegyzéket minden kifizetéskor, amire tételesen fel van sorolva, hogy melyik napra hány forintot kapott és mennyi közterhet fizettünk utána. Plusz a könyvelőcég minden hónap 12-ig kiállít egy igazolást az előző hónapról: Igazolás egyszerűsített foglalkoztatásról 2014 xxx hónapról. (ebben is szerepel a dolgozó és a munkáltató minden lényeges azonosítója, az alkalmis napok, a nettó kifizetések és a lerótt közterhek)
A kettő közül bármelyikkel tudja igazolni a dolgozó az önkormányzat felé is és a munkaügyi felé is a ledolgozott napokat.
Köszönöm 2.
Igen, te jól értelmezted, be vagyok jelentve de nem folyamatos munkaszerződéssel, csak a ledolgozott napokra.
Tehát akkor elvileg hónap végén fogok olyan papírt kapni, amivel igazolhatom a napokat.
Nem dolgoztam eddig még így, ezért nem vagyok képbe milyen papírokat kapok majd.
Igaz remélem mire letelik az egy év, ide bejelentenek rendesen vagy találok valami biztosabb munkát.
Elvileg igen.
Gyakorlatilag viszont sok munkáltató nem ad, vagy csak sokszori kérés után ad igazolást (annak ellenére, hogy bejelent a NAVhoz)
Szóval, ha nem kapsz igazolást, mond meg a munkáltatódnak, hogy adjon a 30 nap igazolásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!