Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek a lottó kamu...

Szerintetek a lottó kamu Magyarországon?

Figyelt kérdés

2014. máj. 23. 19:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, teljesen rosszul számolsz, messze nem tesz el ennyit az Szrt. az ötöslottón.

Tegyük fel, hogy átlagosan 3 millió szelvényt értékesítenek hetente, ez éves szinten kb. 35 milliárd bevétel és évente kifizetnek kb. 3,5 milliárd főnyereményt. Ezek a nagyságrendi arányok, vagyis 1 milliárdos főnyereményre, 10 milliárd árbevétel jut, és persze ez nem a profitjuk, mert a többi nyereményosztályt sem szabad elfelejteni, illetve a működési költségeket.

Az pontosan meg van határozva, hogy hány százalékot osztanak fel a nyereményosztályok között és ezt bizony nem

0,1%.

2014. máj. 23. 22:17
 12/28 anonim ***** válasza:

Sok okos van itt akiknek gőzük sincs a lottó működéséről.

A szelvények árából befolyt összeg egy részét fordítják csak a nyereményekre, a többi a bevételük.

A nyereményekre fordított összeget meghatározott arányba felosztják és a nyerőosztályok között szétosztják. Így ha 100 embernek lesz telitalálta, akkor a főnyereményt elosztják köztük.

Ezért van hogy tök mindegy hogy mennyien játszanak és nyernek tök mindegy mennyit, a játék nyereséges lesz amíg csak 1 szelvényt is feladnak.

2014. máj. 23. 23:04
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Csak az a szomorú, hogy sokaknak ez az egyetlen (hamis) lehetőségük a kitörésre. Hogyha 100-an vennék, havi 30e pénzért nem érné meg üzemeltetni.

Viszont ha havonta milliárdok folynak be, akkor törvényesen még lejjebb lehet taszítani a szegényeket (egy reménysugarat megvillantva, csak rá kell írni hogy 18+ és játék).

2014. máj. 23. 23:10
 14/28 anonim ***** válasza:
12. szerinted egy szelvény árából mióta lenne már nyereséges? 225 forintból mióta telik a fenntartási költségekre? és még te hülyézel le másokat...
2014. máj. 23. 23:13
 15/28 anonim ***** válasza:

Az ötöslottónál ha jól emlékszem a szelvényekből befolyó összeg 46%-a kerül a nyereményalapba.

A nyereményalap pedig egy fix arányszámban felosztódik a 4 nyereményosztály között az alábbiak szerint:

A nyereményekre fordítandó összeg az egyes nyerőosztályok között a következő

százalékos arányban oszlik meg:

az I. nyerőosztály 30 %-os,

a II. nyerőosztály 17 %-os,

a III. nyerőosztály 18 %-os,

a IV. nyerőosztály 35 %-os

arányban részesül.

És ennyi. Ez mind le van írva az ötös lottó játékszabályzatában:

[link]

Magyarra fordítva, amiko egy héten 1 milliárd forintért vesz a nép ötöslottót akkor 460 millió megy a kalapba (és durván 140 millióval nő a telitalálat nyereménye) és 540 millió megy a SZJZRT.-nek működési költségre és nyereségre.

2014. máj. 24. 07:50
 16/28 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyi válasz érkezett, az azonban furcsa, hogy mindenki azonos véleményen van. Azért tettem fel a kérdést, mert néhány héttel ezelőtt, Majka nyilvánosan nekiment a szerencsejáték Zrt-nek, miszerint a lottó, Magyarországon bunda! Ugyanis a nyerteseket a kezdetektől fogva homály fedi. És ez valóban furcsa. Lehetséges, hogy matematikailag nem éri meg trükközni, de azért az nem elgondolkodtató, hogy soha egyetlen nyertes (telitalálatos) sem fedi fel magát? Mert a nagy számok törvénye szerint, egyszer valakinek jönni kellene, aki megjelenik a sajtóban, és vállalja, hogy igen, én vagyok, megnyertem. Sőt, a nagy számok törvénye szerint, lehet, hogy már 2-3 ilyen emberkének kellett volna jönnie. De sosem jött, egy sem! A dolgot árnyalja, bizonyos Fideszes politikus, 2/3-os nyereség utáni telitalálata.

Továbbá nagyon furcsa az is, hogyha telitalálatos van, akkor a nyertes, csak hetekkel, de inkább az a trend, hogy hónapokkal később jelentkezik a nyereményért! Azért lássuk be, ehhez őrült nagy böszmeség kell, ugyanis csak egy icipici papírfecnid van, amely igazolja, hogy jogosult vagy arra az potom pár milliárdra, amelyet ellophatnak, kimoshatod, elveszhet, a családod egy tagja kidobhatja (ugyanis titok, hogy az a nyertes szelvény ugye??) és most ide felsorolhatnék még egy tucat dolgok, hogy mi történhet az alatt a néhány hónap alatt. Ki az a hülye, aki ezt kockáztatja? Nem arról lehet szó, hogy ez a szerencsejáték Zrt ócska show biznisze, hogy had izguljon a nép? Nem az lenne az életszerű, hogy szombaton megnyered, hétfőn ott állsz, izzadó tenyérrel, és jelentkezel a pénzért? Vagy ebben az országban szerintetek mindenki annyira jól áll hogy ráér átvenni azt a néhány milliárdod hónapokkal később? Persze az szokott lenni a duma, hogy a nyertes rendbeteszi az életét, meg bankszámlaszámokat nyit, Ha-ha-ha, jó duma egy bankszámlaszámot 10 perc megnyitni, mindegy ökörség, erre nincs normális magyarázat.

Majka kirohanását aztán a pénzcentrum.hu felkapta, és megjelentette a facebook oldalán is. Rengeteg hozzászóló érkezett, ott mindenki ezzel ellentétes véleményen van, és úgy tűnik, hogy a matematika a szerencsejáték Zrt mellett áll(na), a józan paraszti ész viszont ellene.

Én bevallom, hogy szoktam venni lottót. 5 heteset veszek, így nem kell mindig bajlódni vele, de a cikk után azon gondolkodtam, hogy nem veszek többet, mert a csőcselék, a nyáj, úgy is mondhatnám, hogy a birkák között vagyok ezzel, akiket sikerült bepalizni milliárdos álmokkal.

És a cikk:

[link]

A facebook-os postot nem tudom belinkelni, pedig érdemes elolvasni a hozzászólásokat. akit érdekel, lájkolja a pénzcentrumot a facen, és ott lesz a post a falon, május 17-én!

2014. máj. 24. 12:23
 17/28 anonim ***** válasza:
70%

Összevissza írsz.

Még soha senki nem vállalta, hogy ő nyerte, de te tudod, hogy egy fideszes politikus nyert?

Feltételezem, nem személyesen ismered, ilyen habzó szájú balos propagandával :)

Majka véleménye pedig nem hiszem, hogy bármit is jelentene. Kétlem, hogy ki tudná egyedül számolni nyerési esélyt... Őt nem a matematikai tudása miatt tartjuk, hanem, hogy agyhalottakról készítsen szórakoztató műsort.

2014. máj. 24. 12:33
 18/28 anonim ***** válasza:
70%

Ott van a cikkben is: Te felvállalnád hogy nyertél? Már odafele megverhetnek aznap és elvehetik a nyereményed. A (távoli) családod, ismerőseid, szomszédok rögtön megkezdik az irígykedést / számító viselkedést. Ha hétfőn 3 bankszámlát nyitsz, az sem gyanús cseppet sem.

Egy lottónyertesnek a médiában sem túl jó. Egyetlen embert kiemelnek a többszázezert, többmillió mélyszegényből, szerinted a többi felhőtlen örömöt érez? Én meg tudom érteni hogy senki nem vállalja fel.

2014. máj. 24. 12:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor szép sorban:

- Én ismerek ötös lottó nyertest. De bármibe lefogadom, hogyha becammognál az 5 legnagyobb magyar befektetési alaphoz (vagy legnépszerűbb pénzügyi tanácsadóhoz), mind kivétel nélkül megerősítenék, hogy ismernek lottó nyertest. Ergo ez az érv bukta. Ha mást nem azért, mert olyan 2 hónapja volt egy úriember, aki felvállalta a 6-os lottó nyereményét a TV-ben.

- Majka egy lecsúszott celeb. A celebeknél meg ismétlődő séma, hogy valami hülyeséggel médiaszenzációt kell kelteniük, hogy cikkezzen róluk a Blikk és tudjanak haknizni.

"Fideszes politikus, 2/3-os nyereség utáni telitalálata. "

Gondolom olyanról még nem is hallottál, hogy a drága Fideszes Tóth Gábornak vannak jó kapcsolatai a szerencsejáték ZRT_nél és egyszerűen kiadták neki a nyertes elérhetőségét és MEGVETTE TŐLE a nyertes szelvényt. Mondjuk az 1 mrd-ot érőt 1,2 mrd-ért. Ezzel pedig gyakorlatban kétségbevonhatatlanul tisztára mosta a parlamentben összeharácsolt és lopott pénzét potom 20%-ért. Ennyire egyszerű a dolog.

- Maga a szerencsejáték ZRT is azt kéri (még telefonon is elmondják a nagynyeremény vonalon), hogy úgy érkezzen a delikvens hozzájuk, hogy felkészült, tudja, hogy hova akarja utalni az összeget. Tehát minden KICSIIT IS ÉRTELMES nyertes elmegy egy befektetési tanácsadóhoz, elmondja, hogy húúúha nyertem, aki megmondja neki hogyan cselekedjen. Ez tök természetes. A szelvényt meg nemes egyszerűséggel elrakod (akár egy banki trezorba). Ahogy a többi papírod sem veszted el, a lottó szelvényt sem fogod. A szzrt nem is szokta nyilvánosságra hozni, hogy mikor veszik fel a nyereményt, ez a játékosokat nem érdekli.

- Úgyis 3-4 hét, amíg ki tudja utalni a pénzt a lottó, tök felesleges hétfőn ott verni a nyálad az irodába.

2014. máj. 24. 16:29
 20/28 A kérdező kommentje:
az utolsónak pedig, az, hogy Majka lecsúszottt celeb-e, az tök mindegy, mindenesetre nem ejtették a fejére. Ha én is ismernék egy nyertest, akkor valószínűleg nem lennék ennyire bizalmatlan.
2014. máj. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!