Elvált szülők gyerekeke vagyok,19 éves, jövőre megyek egyetemre. Jár valamiféle pénzügyi támogatás ilyen esetben?
Pont azt tudom, hogy apável élek, így ő kap családi adókedvezményt, gyerektartást és családi pótlékot.
Én övőre egyetemre megyek, viszont nem tud támogatni senki anyagilag, és a gyakorlati órák meleltt nem tudom kivitelezhető lesz-e rendszeresen dolgozni, illetve egyáltalán elég lesz-e ha esetleg nem lesz kollégium.
Az lenne a kérdésem, hogy ezekből,amik most apának járnak, jövőre átkerül hozzám valami, vagy mindent magamnak kell majd megoldanom?
hát akkor kérdezz ott :)
Tudod, veled ellentétben én már jártam egyetemre... és hidd el, nem volt egy ember sem, aki hétfőtől vasárnapig egész nap bent volt...
Hú.
Nem azt mondtam, hogy hétfőtől vasárnapig :'(
De az még nem jelenti azt, hogy az órák,gyakorlatok,zh-k meg minden egyéb mellett én napi nyolc órát tudnék dolgozni.
Sikerül végre felfogni?
Persze, hogy csinálják, ált. felvesznek diákhitelt.
Csak kíváncsi voltam, hogy nem lehet-e megoldani anélkül, hogy hitelbe verném magam még mielőtt egyáltalán pénzt keresném...
De mindegy, majd megpályázok ösztöndíjakat, meg keresek olyan munkát, ami csak alkalmi, adok vérplazmát(:D), meg max. felveszek valamennyi diákhitelt.
Kérdező nálunk 30 fős csoportban 1 diákhiteles van, szóval nem olyan gyakori az, mint hirdetik.
Ösztöndíjt nem pályázni kell ha megüti az átlagod jár ha nem nem. De ezek max második félévtől járnak, első félévben semmi.
Tisztában vagyok vele, hogy a tanulmányira nem pályázni kell , hanem teljesíteni :D .....................
Én a szociális ösztöndíjakra mondtam, hogy megályázni, mert léteznek olyanok is...
Köszönöm a választ! :)
Majd igyekszem megtalálni a legjobb megoldást, nem arról van szó, hogy lusta vagyok dolgozni, csak azt nem akarom, hogy majd a suliban nyújtott teljesítményem kárára menjen.
Az tény, hogy sok olyan ember van itt, aki nem tud normálisan válaszolni. Az ilyenek inkább ne írjanak semmit sem, de ilyen bunkóságokat sem. De azért vannak olyanok is, akik ha tudnak akkor normális választ adnak és próbálnak segíteni.
Nem tudom, hogy milyen anyagi helyzetben éltek, de ezt az oldalt ajánlom neked, itt vannak olyan ösztöndíj lehetőségek, amelyekre a felvételizők pályázhatnak: [link]
Később tanulmányi átlagod alapján más ösztöndíj fajtákra is pályázhatsz.
Én tisztában vagyok azzal, hogy nem lehet egész nap dolgozni az egyetem mellett. Aki meg megteheti, hogy folyamatosan dolgozik, az szerintem egy gyengébb szakon van. Azért diákmunkát vállalhatsz majd. Ha már megtapasztalod, hogy mennyi idő kell neked a tanulásra és jól be tudod osztani az idődet, akkor már be tudod vállalni a munkát.
Fel a fejjel és sok sikert a felvételihez!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!