Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az az Ügyfélkapu?

Mi az az Ügyfélkapu?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Magyarország.hu. Itt regisztrálva online tudod intézni pl. az önkormányzati ügyeket, amiért az irodában órákat ácsorognál. Jogszabályoknak, közigazgatási kérdéseknek is utána tudsz nézni, bár az talán nincs regisztrációhoz kötve.
2009. dec. 28. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja:

[link]

2009. dec. 28. 20:44
 3/6 A kérdező kommentje:
És ez ingyenes?
2009. dec. 28. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Úgy emlékszem, igen, de az ideiglenes regisztráció véglegesítéséhez be kell menned egyszer aláírni valami papírt az önkormányzathoz. Utána már korlátlanul használhatod az oldalt.
2009. dec. 28. 20:47
 5/6 A kérdező kommentje:
Ó! Nagyon szépen köszönöm:)))
2009. dec. 28. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, ingyenes!

Az Okmányirodában lehet (személyesen!) igényelni a belépési accountot, utána ezt érvényesíted a neten és attól kezdve ügyeket intézhetsz a neten.

Kell hozzá

- egy működő email-cím

- találj ki magadnak egy "felhasználónevet"

- az űrlapon kitöltöd a szükséges adataidat (neved, címed, igazolvány számok, stb.)

Pl. : bizonyos ügyeket csak Ügyfélkapu-regisztrációval tudsz elintézni a neten, benézhetsz az OEP-fiókodba (fizetve van-e a TB-járulékod, milyen eü-szolgáltatásokat számoltak el a TAJ-számodra, stb.)

Arra is jó, hogy ha van Ügyfélkapu regisztrációd, akkor emailben fognak figyelmeztetni, mielőtt lejárna a személyid vagy útleveled...

Én regisztráltattam a gyerekeimnek is ilyen Ügyfélkapu accountot, megnéztem, miket számoltak el eddig a TAJ-számukra és kis híján hanyatt estem, milyen pofátlan összegeket számoltak fel nekik az iskolai fogászaton, pedig soha semmit nem csináltak a szájukban (kifejezetten írásban kértem, hogy ne kezeljék őket!)...

Nos, a fogkőtelenítéstől kezdve a barázdazárásig alkalmanként több fogra is elszámolva!!!

Valójában soha semmit nem csinált az iskolafogász a szájukban.

Na, erre is jó... :-[

2009. dec. 28. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!