Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » (Fizetett) társalkodónő még...

(Fizetett) társalkodónő még létezik? Lehet rá kereslet?

Figyelt kérdés
2014. máj. 17. 15:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hirdesd meg magad, aztán kiderül! Egyébként nem. Ott a net helyette.
2014. máj. 17. 15:12
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
A fizetett társalkodónői szakma is egyike azoknak amik a korszerű világ miatt kihalt. Ma amikor az internet segítségével szinte mindenki tud mindenkivel beszélgetni, már nincs szükség fizetett társalkodónőre. Pedig a múlt században igencsak nívós munka volt.
2014. máj. 17. 15:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

nem teljesen értek egyet.

ott a net - írjátok. de a netet a fiatalok és a középkorúak használják. egy 80 éves egyedül élő nénikének hiába mondod, hogy ott a net!

ha a gyerekei/unokái nem tudnak mindig vele lenni, sőt mert dolgoznak és iskolába járnak, sőt esetleg távol is laknak, akkor ő nagyon magányos. ezen mit sem segít az, ha heti 1-2 órára meglátogatja a családja.

nagyon sok egyedül élő idős ember van. a kolléganőm szüleihez jár egy nő, és tök jól esik a két öregnek, hogy beszélget velük. persze lehet h ki is takarít meg elmegy bevásárolni, ennyire részletesen nem tudom. de minden városban/faluban van az önkormányzatnak vagy alapítványoknak ilyen munkaköre, hogy el kell menni az öregekhez és megkérdezni, mire van szükségük, és leülni velük kicsit beszélgetni. szociális munka.

abban sem vagyok biztos, hogy ha meghirdeti neten, kiderül, van-e rá kereslet. pont a fent leírtak miatt. akit érdekelne, az nem tudja kezelni a netet, és a család nem fog ezzel foglalkozni, főleg nem fognak kifejezetten rákeresni. A 90 éves Gizi néni még a számítógépet sem tudná bekapcsolni, ennélfogva nincs is neki. nem hogy internet...

2014. máj. 17. 16:58
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, látom, sajnos ezt is belecsapják az alulfizetett "szociális munka" keretébe.Szolgálj ki napi 10 idős embert, össz havi 20.000 Ft-ért.Miközben a szélrózsa minden irányában laknak az ügyfelek.Én ennek a munkának a hagyományosabb, nívósabb formájára gondolok.

2014. máj. 18. 13:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

igaz, hogy nem egy embernél kell eltölteni 8-10 órát, hanem több idős ügyfeled is van, na de nem 20 ezerért, ennyire ne túlozz! rendes bejelentett állás, még ha minimálbérért, az akkor is minimum 70, de simán lehet, hogy több.

egyébként a legjobb barátnőm anyukája is ilyen szociális munkás, bár már lassan ő is eléri a nyugdíjas kort, de az a dolga, hogy eljárjon idős emberekhez. egy néni évekkel ezelőtt annyira megszerette, és megbízott benne, hogy kötöttek egy eltartási szerződést. a baátnőm anyukája takarított, főzött, bevásárolt a néninek, közben persze törődött vele. a néni meghalt, az ismerősöm pedig megkapta a házat. szerintem ez nem ritka. hisz azoknak az öregeknek senkijük sincs, vagyis ebben az esetben a gyereke kiment amerikába és nem is jött vissza. de sokszor nincs gyerek, vagy meghalt. szóval ilyen is van.

egyébként ez egy megyeszékhely leggazdagabb környékén, egy kertvárosban álló családi ház. most gondolkoznak azon, hogy eladják, 25 millió körül. de lehet, h benne maradnak. még ők sem tudják.

2014. máj. 18. 15:17
 6/13 anonim ***** válasza:

ja, és az sem feltétlenül igaz, h a szélrózsa minden irányába laknak az ügyfelek.

egy kisvárosban/falun pl. biciklivel is meg lehet közelíteni bárkit. kétlem, h mindenki a fővárosban gondolkodna vagy ott élne.

más városokban is szerintem megoldható, hogy egy bizonyos környékről legyenek a gondozottak, hiszen senki sem várja el, hogy úgy juss el több emberhez, hogy minden következő előtt 2 órát buszozol.

egyébként az általam ismert alapítványnál a gondozónak magának kell összegyűjtenie a gondozottakat, akik a legtöbb esetben el tudják látni magukat, és csupán annyit tesznek, hogy aláírják a papírt a gondozónak, hogy mi mindent csinált, pedig nem is tett semmit. jó viszony kérdése az egész.

2014. máj. 18. 15:21
 7/13 A kérdező kommentje:

És ehhez a szociális munkához milyen végzettség kell?

Van egy ismerősöm, ő a máltai alapítványnál dolgozik, 10 embert lát el, napi szinten jár hozzájuk és azt mondta, 20.000 Ft ot kap havonta.Családsegítős ismerősöm is említett ilyen munkát, ő nem mondta, melyik alapítványnál van ez, nem beszéltünk róla részletesen, de ő is valami 20.000 Ft-ot emlegetett.Ez amúgy Békéscsaba.Lehet, hogy csak itt ilyen sóherek?

2014. máj. 19. 08:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerőseid szeretetszolgálatnak dolgoznak. Még 20 ezret sem kéne kapniuk, mivel a legtöbben önkéntes munkát csinálnak Arra meg nem fizetnek, mert ugye önzetlenül csinálják amit csinálnak. Valószínű, hogy az ismerősöd is önkéntes, de a vezetőség állja az útiköltségét.
2014. máj. 19. 10:42
 9/13 A kérdező kommentje:
Akkor tudnál tanácsot adni, milyen "cégnél" érdeklődjek, ahol tudnak szociális munkát (nem önkéntest, hanem rendes fizetésért) ajánlani?Neten már keresgéltem, de egyenlőre csak olyanokba botlottam, amiknél lehetetlen elvárások vannak.Nem ápoló, vagy szakápoló akarok lenni.Biztos vagyok benne, hogy beszélgetni, bevásárolni, gyógyszert kiváltani érettségi és szociális végzettség nélkül is képes vagyok :)
2014. máj. 19. 11:29
 10/13 anonim ***** válasza:

így igaz, azok önkéntes munkák, nem rendes bejelentett állások.

amit én tudok, az messze esik a te városodtól, de egyébként első körben szerintem az önkormányzat szociális osztályán érdeklődj. ők is foglalkoztatnak ilyen gondozókat, vagy ha épp nem keresnek senkit, akkor is tudnak mondani pár helyet, pár alapítvány-nevet, akik idősek gondozásával foglalkoznak.

2014. máj. 19. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!