Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az életemmel?...

Mit kezdjek az életemmel? Érdemes egyáltalán ebben az országban maradni? Van itt jövő?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok, jövőre érettségizem. Mostanában egyre gyakrabban gondolkozok el azon, hogy mit fogok kezdeni az életemmel. Gondoltam arra, hogy egyetemre megyek gyógytornásznak tanulni és itthon maradok, úgy talán meg fogok élni, vagy arra hogy OKJ-s szakmát tanulok és külföldön helyezkedek el vele. Szerintetek melyik lehetőség esélyesebb?

2014. máj. 10. 00:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyetem és valami.
2014. máj. 10. 00:52
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Ez rajtad múlik.

Van gyógytornász ismerősöm Magyarországon, aki szereti a munkáját és ki is jön a fizetéséből könnyen.

Van olyan ismerősöm is, aki külföldön mosogat, és nagyon büszke arra, hogy hány száz ezer forintot keres, igaz, hó végére soha nem marad pénze, mert kint sok dolog drágább is..

Én szeretek itthon lenni, itt van a családom, a barátaim, a jó kaják, a jó időjárás (Anglia ezért esik ki nálam).

2014. máj. 10. 08:13
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

A sikered mércéje nem attól függ, hogy itthon maradsz vagy kimész külföldre. Itthon is van, aki sikeres és külföldön is van, aki elbukik különböző okok miatt.

Ami az igazi mérce, hogy HA sikeres vagy akkor sikeres emberként nyugaton kb. 100x jobban fogsz élni.

Lásd az én példámat:

Úgy gondolom elég sikeres vagyok, 350,000 ft a bruttó fizetésem egy multinacionális cégnél a munkakörömba. Legtöbb magyar számára ez egy igen jó fizetés lenne. A munka sem megerőltető annyira, kényelmes tempóban napi 8-9 óra.

EZ siker?

Ha ugyan ennél a cégnél ugyan ezt a munkakört végezném pár országgal nyugatabbra, akkor olyan 2,500 EUR lenne a fizetésem.

Akkor ez siker? Vagy mégse?

2014. máj. 10. 08:22
 4/7 anonim ***** válasza:
20%

"Ha ugyan ennél a cégnél ugyan ezt a munkakört végezném pár országgal nyugatabbra, akkor olyan 2,500 EUR lenne a fizetésem. "

Ez azért picit sántít. Én ennél pár tíz ezerrel többet keresek entry level poziban multinál Magyarországon, aki ismerősöm pedig ugyanannál a multinál Németországban dolgozik, az nem ezen a szinten, hanem egyyel feljebbi szinten keres 2300 EUR-t.

2014. máj. 10. 09:16
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
sikert nem pénzben mérik., Aki abban méri, az boldogtalan ember lesz öreg korára.
2014. máj. 10. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Miben mérik a sikert? :)
2014. máj. 10. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:

# 4/

Most direkt nem árulom el melyik multi és milyen poziban vagyok, de az anyaországban a bérezés teljesen publikus, már bérrel hirdetnek meg minden pozíciót, ergo pontosan tudom ott mennyit keres ebben a pozícióban aki ott dolgozik.

2014. máj. 10. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!