Feladott ajánlott levelet vissza lehet mondani?
Egy személynek utaltam X összeget,aki 2 pólót küld nekem a postán ajánlott levélként.
Elnézte a postaköltséget,200 forinttal és a 200 forint az ő terhére ment...
Balhézni kezdett ezért.
Mondtam,hogy kifizetem ha ezen múlik a kenyere,bár nekem az utalás is a káromra megy,de nem gond.
Utána közölte,hogy visszamondja a csomagot és az én X pénzemet nem fogja nekem elutalni...
Tehát lehúz engem X összeggel...
Vissza tudja mondani?
Egyébként ha nem tudja visszamondani és megjön nekem a csomag akkor elutalom neki a 200 forintját...
Mit tud ilyenkor tenni?és mit tudok én ilyenkor tenni?
Feladta:)és azzal fenyegetett,hogy visszavonja a csomagot,visszakéri a postától aztán az én pénzemet undorítóan megtartja...
Így van.Megjön a csomag és utalom a 200 forintját...
csak kár,hogy az utalás sem ingyen van...de az már ugye nem az ő gondja.Csak legyen meg a 200 forintja...
Hibázik mert figyelmetlen és másnak anyagi kárt okoz...
nem szeretem az ilyen embereket.
Köszönöm egyébként a választ!:) Megnyugtattál most:)
Ment a zöld kezecske.
Addig nem szeretnék fizetni neki még többet amíg meg nem kapom az ígért árukat!
Vissza tudja csinálni ezt az egészet?
Hiszen már feladta,nyilván van tartva a csomag,küldésre kész.Szerintem pénzt már nem adnak neki vissza.
Mivel a küldemény a kézbesítés pillanatáig a feladó tulajdonát képezi természetesen vissza tudja kéretni a sajàt címére (feladó utólagos rendelkezése) viszont ilyen esetben a feladási díjat a posta nem téríti vissza.Annyit tudsz tenni hogy bemész a kézbesítő postádra és ha ott van már a csomag akkor átveszed mielőtt visszahívja.Ha szombaton is nyitva van akkor menj ma.
Üdv:egy postás.
A címemre küldték,tehát ki lesz szállítva és ha nem vagyok itthon akkor hagynak egy levelet, hogy át tudom venni a következő munkanapon.
Csütörtökön (24-én) adta fel reggel 8-kor és pénteken még nem jött meg.
Úgy olvastam,hogy az ajánlott levél 2-3 munkanapon belül megérkezik,de 5 munkanapon belül biztosan.
Messziről küldte.Ha a szombatot és a vasárnapot nem számítjuk bele akkor elvileg jövőhét hétfőre-keddre meg kellene,hogy érkezzen,nem?
Köszönöm szépen a válaszodat!
A feladó a kézbesítés létrejötte előtt bármikor visszafordíttathatja saját magának a küldeményt mivel a jogos tulajdona.
8. oldaltól kezdődik az idevágó rész.
Szóval ha mondjuk péntek délután bement a postára a feladóvevénnyel és az igazolványával már ebben a pillanatban úton van visszafelé hozzá a küldemény.
Ha már visszakérte nem tudsz tenni ellene semmit.
Értem,köszönöm...
de a pénzem mg nála van.
Akkor engem meglopott ha visszakéri és én nem kapom meg a csomagomat ami engem illet...mivel már előre elutaltam neki a pénzt és annyi dolga volt,hogy feladja...
Feljelenthetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!