Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Illegális eladni saját készíté...

Illegális eladni saját készítésű üdvözlőlapokat a neten?

Figyelt kérdés
Egyszer felraktam az internetre egy üdvözlőlapot eladásra és hamar meg is vették és sok emailt is kaptam később a meglétével kapcsolatban. Gondoltam érdemes lenne több, saját készítésűt eladni de Félek, hogy illegális ez. Talán adót is kell érte fizetni de ha igen akkor mennyit és miért? (bocsánat a helyesírási hibákért de telefontól írtam)
2014. ápr. 24. 17:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Érdemes keresni egy könyvelőt és megkérdezni, hogy ez a tevékenység végezhető e adószámos magánszemélyként. Ha nem akkor egyéni vállalkozás kell, amit kata-ként havi 50e, ha van bevételed, ha nincs akkor is.
2014. ápr. 24. 18:37
 2/3 A kérdező kommentje:
És... Gondolom ehhez is van korhatár ugye? Mert én csak zsebpénznek gondoltam ezt ilyen havi 4-5 öt eladni (12 éves vagyok)
2014. ápr. 24. 19:24
 3/3 Mester Janó válasza:

Nem illegális. Apróhirdetés ;) 4-5 képeslap még nem számít kereskedelmi tevékenységnek.

Kereskedelmi mennyiségnél természetesen le kell fedni jogilag. Beszélj erről a szüleiddel. Örülök, hogy ilyen fiatalon már önállóan kutatsz bevételi források után. Csak így tovább!

2014. máj. 9. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!