Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan működik ez a szerzői...

Hogyan működik ez a szerzői joggal kapcsolatos dolog a Youtubeon?

Figyelt kérdés
Ha pl. megveszek egy üzletben 10 filmet, és felrakom őket a youtubera, akkor már jogom van bevételszerzésre ? Illetve ha megveszek egy zenét, vághatok rá videót, és az sem lesz harmadik féltől származó tartalom ?

2014. ápr. 22. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
ez nem így megy, ahhoz hogy bevételt szerezz külön meg kell vásárolni a jogokat hogy használhasd és a bevétel egy része a szerzőnek megy, de ez csak zenéknél van így, filmeknél nem csinálhatsz ilyet, persze megpróbálhatod, de az ilyeneket hamar kiszúrják és törlik a videót, és/vagy a youtube fiókot
2014. ápr. 22. 20:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha fogtál már a kezedbe eredeti dvd tokját akkor a hátulján vagy valahol apró betűkkel le van írva valami ehhez hasonló: "Ez a DVD szerzői jogvédelem alatt áll, és csak otthoni lejátszás engedélyezett. A lemez továbbadása, nyilvános helyen történő vetítése vagy sugárzása szigorúan tilos."

A szerzői jogokat kéne megvásárolnod, amire pénzed úgy sincs, de ha lenne se hozná vissza a büdös életbe se az bele invesztált összeget a youtube bevételszerzés.

2014. ápr. 22. 20:30
 3/5 A kérdező kommentje:

van egy felhasználó, IstvanTheWolf, őt elég sokká szúrták ki, és már megint elkezdte a film feltöltést, és nincs gondban a dolgokkal mint ahogyan az látható, miért ? ..

illetve, akkor nemis a zenét kell megvenni, hanem a jogot azoktól akik szerződtek úgymond az előadóval ? vagy mi ?

2014. ápr. 22. 20:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Na de szerinted ő keres egy fillért is a videóival? A nagy túrókat. A taknyán csúszva zavarná el a youtube/partnercégek, ha ő harmadik fél tartalmával akarna youtubeon pénzt szerezni.
2014. ápr. 22. 20:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Tuti, hogy keress, mivel bár nem mindegyik filmjénél a jelenlegi 4ből, de 2nél van hirdetés .. Tehát azok bevételiznek .. Meg egyszer én is felraktam a Tasmán ördögök c. filmet, és nem tudom miért de nem tiltották le 7 hónapig .. 105 eurot keresstem vele az AdSense-nél mig fent volt, és a kezembe is került a pénz.
2014. ápr. 22. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!