Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék egy kis pénzhez...

Hogyan tudnék egy kis pénzhez jutni 17 évesen? (lány)

Figyelt kérdés

Tudom, sokszor volt már kérdés, de nem találtam olyan választ ami tényleg segítene.

Nehéz helyzetben élünk a családommal (4 fő). Általában hónap végén már hitelbe megyünk vásárolni, ami ha megjön a havi pénz mínusz 10 ezret jelent minimum (mert ugye a tartozást ki kell fizetni..) azon kívül van még a villanyszámla.

A szüleim régóta keresnek, de egyáltalán nem találnak semmiféle munkát. Anyukám szakképzett ápolónő (volt valamikor....) apukám pedig ért az autókhoz/biciklikhez. Nógrád megyében élünk, ahol ritka munkalehetőség. DE HA VALAKI TUD VALAMI MUNKÁT, BÁRMIT, JELEZZE!

szóval mivel egyik szülőmnek sincs munkája, nekem sincsenek.meg azok a dolgok amik egy átlagos családban megvannak. sokmindent nem engedhetünkeg magunknak én és az öcsém. ezért gondoltam rá, hogy keresek valami munkát amit suli mellett lehet csinálni. eddig nem találtam. Bármilyen apró ötletet elfogadok, hátha...

2014. ápr. 19. 22:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Iszonyú sok idősotthoni ápolót keresnek Ausztriába, Németországba mostanság. Lehet, hogy nem egy leányálom, de ha ennyire rossz a helyzet akkor ezen is elgondolkozhattok.

Illetve nem írtad apukádnak mi a szakmája, sem azt, hogy te mihez értesz. Az, hogy ért az "autókhoz/biciklikhez" elég tág fogalom... Szerelni tudja? Vagy festeni? Esetleg karosszériamunkákhoz?

2014. ápr. 20. 07:52
 2/5 A kérdező kommentje:

igen, láttunk már egy csomó ilyen hirdetést, de sok rosszat hallottunk már ilyenekről egyrészt, másrészt peidig anya nem akar itthagyni minket csak ugy, akkor vinne magával, szóval ahhoz először be kéne fejeznem a sulit. még 1 évem van. Gimnáziumba járok, nem szakképzőbe, ugyhogy én nem értek semmihez.

apukám tényleg majdem bármit meg tud csinálni egy biciklin. mikor pesten laktunk, ott dolgozott az Olympia kerékpárgyárban. ott tanulta ki ezt a szakmát. egyébkénk csak 8 általánosa van.

2014. ápr. 20. 11:24
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon figyelj arra, amit most mondok. Nem személyes támadásnak szánom, próbáld higgadtan értékelni:

Amikor ilyen szar helyzetben vagytok, hogy 2 munkanélküli szülő tart el két kiskorú gyereket akkor nem gondolom, hogy bárki megengedheti magának azt a luxust, hogy válogasson vagy igényei legyenek, hogy pl.: anyukád itt hagyna-e titeket vagy sem.

A "sok rosszat hallottatok" vegytiszta kifogás, semmi több. Én is sok rosszat hallottam a 8. kerületről, mégsem félek bemenni oda.

Apukádnak több dolgot is tudok javasolni, mivel manapság reneszánszát éli a kerékpározás a drága utazási költségek és a környezettudatosság jegyében:

- Járja körbe Budapest összes kerékpár szaküzletét és szervízét. Van belőlük vagy 100 db alsóhangon. Ill. nyilván a környéketeken is van jó pár. Ugyan nem írtad merre laktok, de Nógrád megye azért nem a világ vége, meg lehet oldani a BP-i munkát is akár. Ha valóban jó szervízes és nem lusta végigkilincselni az összes üzletet akkor szinte kizártnak tartom, hogy ne találjon valamilyen munkát úgy, hogy van releváns szakmai tapasztalata is. Csak ne az legyen, hogy ül otthon és várja, hogy majd betoppan valaki hozzátok a kertbe és melót ajánl.. Azok az idők már elmúltak.

Anyukádnak továbbra is azt tudom javasolni, hogyha itthon nem talál ápolói munkát, akkor próbálkozzon Szlovákiába vagy Ausztriába. A muszáj nagy úr, tudom, hogy mennyire rossz lehet otthonhagyni a családot és csak hétvégén látni titeket, de inkább az, mint a segélyből éhenhalás.

Neked gimnazistaként nagyon rosszak a lehetőségeid. Ami reális zsebpénzkereseti lehetőség lehet, hogy nagyon jól tanulsz nyelvet / matekot / reál tárgyakat és olcsón tartasz általános iskolásoknak korrepetálást. Havi 10-20e forintot azért össze lehet kaparni, ha jól tartod az órákat és olcsón és híre megy egy osztályban.

Egy dolgot viszont nagyon komolyan jegyezz meg - azok az idők elmúltak, mikor otthonról ölbetett kézzel munkát ajánlanak neked. Keresni kell, utána kell járni, mindent meg kell tenni érte, hogy szerezz. Ilyen világot élünk jelenleg.

2014. ápr. 20. 11:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Anyukád kezdjen el németet tanulni költözzetek ki a nyugati határhoz, ott ingázhat akár Bécsbe, és egy idős otthonban kell karbantartó, fűnyíró, stb igy apukádat is be tudja szervezni.
2014. ápr. 20. 13:13
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. tényleg igazad/igazatok van. az alsósulis korrepetálás egész jó ötlet. a többit pedig megemlítem a szüleimnek. :)
2014. ápr. 21. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!