Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, egy egyetemista...

Mit gondoltok, egy egyetemista (lány) meg tudna élni havi 35. 000 Ft-ból, úgy, hogy a lakhelyétől 400 km-re tanul?

Figyelt kérdés
2014. márc. 25. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

A lány nagyon releváns információ...

De amúgy a kérdésre nincs adekvált válasz. Melyik város? Kollégium, albérlet?Élni vagy megélni? Ha havonta egyszer mész haza, az is 15 ezer körül lehet oda-vissza diákkal. Innentől a válasz egyértelmű nem. Ha az út nincs benne, akkor kollégiumban esetleg, albérletben nem, hacsak nem vagy hajlandó a tulaj kedvére tenni egy kis furulyával.

2014. márc. 25. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Havi egy út haza + albérlet/koli + helyi közlekedés (mondjuk ez opcionális) kb 25 ezer. Ha nagyobb mennyiségű kaját viszel otthonról akkor talán. De ha össz ennyim lenne elgondolkodnék valami heti 20 órás diákmelóban.
2014. márc. 25. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Igényfüggő!
2014. márc. 25. 22:04
 4/7 A kérdező kommentje:

90%-os utazási kedvezményem van, az út oda-vissza kb. 7.000 ft.

Még nem vettek fel, a koli árát nem tudom még. Szombathely lenne.

2014. márc. 25. 22:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Kaját/albit/koleszt tartalmazza az ár? Ha nem, akkor azért meg lehet élni belőle.
2014. márc. 25. 23:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Koli max 10 ezer szokott lenni, kajára marad havi 15-20 ezer, ha viszel otthonról akkor elég lehet. De ez az első hónapokban fog kiderülni.
2014. márc. 26. 16:59
 7/7 anonim válasza:
Szerintem lehetetlen, főleg ha még a kolit is ebből kellene fizetned. Én egy egyetemista lány vagyok, és nekem havi 30 ezer simán elmegy csak kajára, úgy, hogy nem eszem sokat. Mondjuk én magamnak vásárolok, otthonról nem nagyon szoktam hozni semmit. Koli kb. 15 ezer körül szokott lenni, a vonat 7 ezer, ha egyszer mész haza havonta akkor marad 13 ezer forintod mindenre. 13 ezer egy hónapra ételre, közlekedésre, tisztító-és tisztálkodószerekre, ne adj isten szórakozásra, meg még egy csomó egyéb kiadásra nagyon kevés. Havi 35 ezerből szerintem nem lehet megélni, legalábbis nekem nem menne. Viszont igényelhetsz már az első félévben is szociális ösztöndíjat, a másodiktól meg kaphatsz tanulmányit is. A tanulmányi nálunk kb. 12-25 ezer ft havonta, átlagtól függően. Ezen kívül ha még elvállalsz valamilyen diákmunkát akkor már egész kényelmesen meg fogsz tudni élni. Én például angolul és spanyolul korrepetálok óránként 1500 forintért, négyszer egy héten. Nem mondanám megerőltetőnek, sőt, én kifejezetten szeretem mert szinten tudom tartani a tudásomat és élvezem a tanítást, és így ebből összejön havi kb 24 ezer Ft. A tanulmányi ösztöndíjjal együtt most ebben a félévben havi 40 ezer Ft-tal van többem, mint amennyit a szüleimtől kapok. Ha a te helyzetedet nézzük akkor az már havi 75 ezer lenne. 35 ezer túl kevés szerintem, de meg lehet oldani hogy több pénzed legyen :)
2014. ápr. 2. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!