Hasznos lehet egy olyan karóra amiben van rejtett kamera?
Ha pl. munkahelyemen van olyan szituáció amikor, felettesem olyat mondd, hogy ezt csináld így és így pedig tudjuk mind a ketten, hogy lehet, hogy az úgy nem lesz megfelelő akkor ezt felvenném titokban, és ha később reklamáció lenne a dologból akkor tudnék mit felmutatni. Mert így csak annyit tudok mondani, később, hogy a főnököm ezt mondta. Amit ő ha később letagad akkor nem tudok mit csinálni és akkor én vagyok a hibás.
Nem mutatnám meg senkinek a felvételt, csak szigorúan ilyen célra dokumentálnám.
Pl. Egy ilyen órára gondoltam:
Nekem se tetszik ez a megoldás.
Ha hülyeséget kér tőled a főnököd, írj neki egy e-mailt, hogy "akkor ahogy ma 10 órakor beszéltük szóban, ezt így és így fogom csinálni. Ha ezzel kapcsolatban bármi kérdés, problém felmerül, legyen szíves jelezze minél előbb."
Gondolom nem fog visszaírni, így ha felelősségre vonás lesz, te tudod bizonyítani, hogy ezt az utasítást kaptad.
Az a baj az e-mail-el, hogy nem így kommunikálunk.
Napi szinten többször is megkeresem szóban, hogy "xy"-ról mi a véleménye "megfelelő így?". És ilyenkor általában megbeszéljük, hogy ezen még lehet javítani, de korlátosak a lehetőségek. Az a legnagyobb problémám, hogy nincsen meghatározva pontosan, hogy hol van az a határvonal amikor már nem jó. Sok olyan tényező van ami állandóan változik. Nem mindig rossz, az ami azelőtt jó volt.
Attól félek, hogy esetleg, nem szólnak nekem, hogy már elég sok van a "számlámon" és egyszer nehogy azt mondják, hogy köszönjük a munkáját.
Ilyen esetben nekem semmi olyan bizonyítékom nincsen amit fel tudok hozni. Legalábbis szerintem, sokadik alkalom után biztos, hogy nem fogják tűrni. Bár nem úgy ismerem a céget, ahol egyik napról a másikra elküldenek embereket.
A hivatkozott "sok helyen van kamera és nem egyezem bele" típusú indoklás nem helytálló.
Nézd meg a vonatkozó jogszabályokat- pl. a boltba a belépéseddel és az orrod elé ragasztott figyelmeztetés elolvasásával (ráutaló magatartással) fogadod el, hogy ott csak úgy lehet vásárolni, ha tudomásul veszed, hogy van kamera.
Amit te akarsz csinálni az egyáltalán NEM jogszerű.
Helyette sokkal normálisabb, etikusabb éskésőbbi munkaügyi jogvita esetén is felhasználható az, ha akár emailben, akár írásban kérsz utasítást vagy megerősítést a felettesedtől.
Ha ő nem ad neked írásban utasítást, akkor jó ötlet az, amit az egyik előttem válaszoló írt, hogy mintegy visszajelzésképpen beszámolsz a munkafolyamat megkezdésekor és közben arról, hogy hogy állsz és milyen módon, mi alapján dolgozol.
Nagyon etikátlan dolog ilyen kémcuccokkal visszaélni.
Nem akarok vele vissza élni. De valamilyen módon szeretném magam védeni, ha sor kerülne rá.
Az lenne a legoptimálisabb, ha mindkettőnk felettesével megbeszélném, hogy nekem is van egy feladat köröm, és felettesemnek is van egy feladat köre. Igazából nem is felettesem, de magasabb rangon van mint én, és felül bírálhatja a döntésemet.
Megbeszélném mind kettőnk felettesével, hogy legyen egy nyomtatvány vagy akármilyen bizonyítéka annak, hogy ő megfelelőnek vélte azt amit én nem és engedélyezte a további gyártást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!