Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem gyanús ha valaki kp-ban...

Nem gyanús ha valaki kp-ban akar fizetni?

Figyelt kérdés
Van egy eladó lakásom 10 milláért. Jelentkezett egy vevő, de csak kp-ban lenne hajlandó fizetni, mert elvileg nincs bankszámlája. Ez nem gyanús? Tudtommal ilyen nagy összegeket utalással szoktak csak, vagy készpénzben is elterjedt?

2014. ápr. 8. 00:08
1 2
 1/16 tetro ***** válasza:
83%
Ekkora összeget több tízezer forint átutalni... Lehet csak nem akarja ezt a költséget... Nem értem mi lenne ebben gyanús. Kp-ban ott a pénz, leszámolod, ha annyi, akkor aláírsz...
2014. ápr. 8. 00:24
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Mi is kp vettük anno, igaz, 10 évvel ezelőtt. (mert mi is úgy kaptuk a mi vevőnktől, és két napon belül tovább adtuk). Úgyis ügyvéd előtt adja oda a pénzt számotokra, remélhetőleg az ügyvédnél van pénzvizsgáló (ha nincs, vigyetek egyet magatokkal).
2014. ápr. 8. 00:31
 3/16 anonim ***** válasza:
31%

Nos, ügyvéd előtt, és pénz vizsgálóval vegyétek át. A többi nem rátok tartozik.

Egyébként nekem is gyanús lenne :)

2014. ápr. 8. 00:58
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Az is eszembe jutott, hogy menjetek be együtt a TE bankodba, és a készpénzt ott fizesse be a te bankszámládra a bankfiókban. (ott átvizsgálják a pénzt, és biztos lehetsz benne, hogy nem hamis) :)
2014. ápr. 8. 01:08
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig kp-ban fizettük a lakást és nekünk is abban fizettek. Azért, mert mindig a megtakarítást aznap bontottuk meg, és a bankban fizettük be a másiknak, és ott ellenőrizték is a pénzt. Mi ebben a gyanús? Mi lehet a baj, ha a bank elfogadja?
2014. ápr. 8. 02:28
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
És az ügyvéd is ott volt a befizetéskor, mint tanú természetesen.
2014. ápr. 8. 02:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekem sincs bankszámlám, én is kp-ban fizetek mindent. Akár 10 ezerről, akár 10 millióról van szó.
2014. ápr. 8. 06:36
 8/16 anonim ***** válasza:
#7 - és hol tartod a pénzt?
2014. ápr. 8. 08:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Már miért gyanús?

Ha ő is eladott egy ingatlant, ahol kp-ban kapta a pénzt, akkor hülye lenne berakni számlára és utalni...tudod, tranzakciós illeték...ennél az összegnél több tízezer forint!

Plusz neked ez azért jó, mert nem kell a számládról levenni, tehát te sem fizetsz tranzakciós illetéket!

2014. ápr. 8. 08:24
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a mai ingatlanpiacon örülj, ha valaki akár kp-val is hajlandó fizetni.. Semmi közöd ahhoz, hogy azt drogból, külföldi fekete munkából szerezte, vagy csak szimplán tényleg a tranzakciós illetéket akarja kikerülni.

Azért annak a válaszolónak, aki szerint több tízezer is lehet, üzenem, hogy van egy felső határa az utalásnak, ami 6000 Ft. 2 milliónál is ennyi, meg 200 milliónál is.

2014. ápr. 8. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!