Van egy eladó lakásom 10 milláért. Jelentkezett egy vevő, de csak kp-ban lenne hajlandó fizetni, mert elvileg nincs bankszámlája. Ez nem gyanús? Tudtommal ilyen nagy összegeket utalással szoktak csak, vagy készpénzben is elterjedt?
Ekkora összeget több tízezer forint átutalni... Lehet csak nem akarja ezt a költséget... Nem értem mi lenne ebben gyanús. Kp-ban ott a pénz, leszámolod, ha annyi, akkor aláírsz...
2014. ápr. 8. 00:24
2/16 anonim válasza:
Mi is kp vettük anno, igaz, 10 évvel ezelőtt. (mert mi is úgy kaptuk a mi vevőnktől, és két napon belül tovább adtuk). Úgyis ügyvéd előtt adja oda a pénzt számotokra, remélhetőleg az ügyvédnél van pénzvizsgáló (ha nincs, vigyetek egyet magatokkal).
2014. ápr. 8. 00:31
3/16 anonim válasza:
Nos, ügyvéd előtt, és pénz vizsgálóval vegyétek át. A többi nem rátok tartozik.
Egyébként nekem is gyanús lenne :)
2014. ápr. 8. 00:58
4/16 anonim válasza:
Második vagyok. Az is eszembe jutott, hogy menjetek be együtt a TE bankodba, és a készpénzt ott fizesse be a te bankszámládra a bankfiókban. (ott átvizsgálják a pénzt, és biztos lehetsz benne, hogy nem hamis) :)
2014. ápr. 8. 01:08
5/16 anonim válasza:
Mi mindig kp-ban fizettük a lakást és nekünk is abban fizettek. Azért, mert mindig a megtakarítást aznap bontottuk meg, és a bankban fizettük be a másiknak, és ott ellenőrizték is a pénzt. Mi ebben a gyanús? Mi lehet a baj, ha a bank elfogadja?
2014. ápr. 8. 02:28
6/16 anonim válasza:
És az ügyvéd is ott volt a befizetéskor, mint tanú természetesen.
2014. ápr. 8. 02:29
7/16 anonim válasza:
Nekem sincs bankszámlám, én is kp-ban fizetek mindent. Akár 10 ezerről, akár 10 millióról van szó.
2014. ápr. 8. 06:36
8/16 anonim válasza:
#7 - és hol tartod a pénzt?
2014. ápr. 8. 08:08
9/16 anonim válasza:
Már miért gyanús?
Ha ő is eladott egy ingatlant, ahol kp-ban kapta a pénzt, akkor hülye lenne berakni számlára és utalni...tudod, tranzakciós illeték...ennél az összegnél több tízezer forint!
Plusz neked ez azért jó, mert nem kell a számládról levenni, tehát te sem fizetsz tranzakciós illetéket!
2014. ápr. 8. 08:24
10/16 anonim válasza:
Szerintem a mai ingatlanpiacon örülj, ha valaki akár kp-val is hajlandó fizetni.. Semmi közöd ahhoz, hogy azt drogból, külföldi fekete munkából szerezte, vagy csak szimplán tényleg a tranzakciós illetéket akarja kikerülni.
Azért annak a válaszolónak, aki szerint több tízezer is lehet, üzenem, hogy van egy felső határa az utalásnak, ami 6000 Ft. 2 milliónál is ennyi, meg 200 milliónál is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!