Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vaterán eladni magánszemélyként?

Vaterán eladni magánszemélyként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Birtokomba került pár új, bontatlan tárgy. Nagyon olcsón adták, így felvásároltam egy nagyobb mennyiséget. Ezeket szeretném értékesíteni, mint magánszemély.

Ha jól tudom, magánszemélyként, évente 600.000ft-ig nem kell adóznom utána.

Bár közel nincs 600ezres értékem, csak kb 15-20termék és mindegyikből pár darab.

Kell valamit tennem ebben az esetben?

2014. márc. 23. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

"magánszemélyként, évente 600.000ft-ig nem kell adóznom"

Ez így is van, ha te, saját, megunt használt cuccaidat adod el. Ha új, bontatlan termékről van szó, amiből van 25 darabod, akkor az már üzletszerű tevékenységnek minősül, és adóznod kell(ene) minden forint után.

2014. márc. 23. 17:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod!
2014. márc. 23. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Add el ismerős, barát, családtag nevén, aprodon, jofogáson, más hirdető oldalakon.

20 darabért felesleges vállalkozói meg ilyen marhaság.

2014. márc. 24. 19:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, azokon az oldalakon is fentvagyok:)

Koszi a tipped.

Hat igen felesleges volna szerintem is par darab miatt. Nem beszelve a -27%ról..

vateran egy szinten kis elado (80ertekelese volt) es belefutott egy ellenorbe :/

2014. márc. 25. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!