Hogyan kaphatnám vissza a pénzemet?
Szeptemberben vettem egy hangszert hirdetés alapján. 300 km-ről hozta el az eladó, de az utiköltséget elkérte /15.000.-ft./ A hangszer ára eredetileg 30.000.-ft. volt. Nem pénzben, hanem festményben állapodtunk meg. A képet ő választotta, elégedett volt vele. Nemrég kiderült /miután egy hagszerész megnézte/, hogy a hangszer teljesen használhatatlan, legfeljebb diszként szolgálhat. Szeretmém visszakapni a pénzemet, ő viszont hallani sem akar róla. Komoly terveim hiusultak meg ezzel az átveréssel.
Kérdéseim:
1. Mennyit kérhetnék vissza 30, avagy 45 ezret?
2. Hogyan juthatnék a pénzemhez /milyen módszert ajánla-
nátok/?
Mégis hogy kérhetnéd vissza?
Megnézted, átvetted. Élned kellett volna a gyanúperrel, és az eladóval együtt egy hangszerésznek megmutatni, még vásárlás előtt, ha nem értesz hozzá.
Mehet bíróságra, de semmi értelme, mivel itt te hibáztál. Meg nem 3 hónap után kell elkezdeni reklamálni, főleg nem egy személyes átvétel után. Láttad, hogy mit veszel meg, nem? Akkor? Ha nem értettél hozzá, akkor neked kellett volna odahívnod egy szakértőt, elvégre a te érdeked volt. Ebben a dologban most nagyon nincs igazad, szerintem.
Meg mégis milyen alapon kérnél vissza egyáltalán pénzt, amikor te festménnyel fizettél érte? Maximum a festményt kérhetnéd, de ebben a helyzetben még azt se.
De mégis mivel tévesztett meg???? Elvégre személyesen vetted át, nem postai úton, nem átutalásos fizetéssel ment a dolog, hogy ne láthasd, hogy milyen terméket veszel.
Láttad, megnézted, átvetted, megtekintett állapotban, úgyhogy szerintem jogilag biztosan nem lehet semmilyen követelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!