Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vatera – creditforte,...

Capsicum kérdése:

Vatera – creditforte, avagy egy szolgáltatás igazi arca Normális 760Ft-ra 4573Ft-ot kérni? A pénzt befizettem. A Vaterát megutáltam. Nem pazarlom rájuk az időmet. Leiratkozni nem tudok, nem léphetek be. Mi a teendőm, hogy mégis leiratkozzam?

Figyelt kérdés

Nem volt tudomásom, hogy a vaterán az egyenlegem nincs rendben. Teljes jogú felhasználó vagyok – voltam. Mindig rendesen fizettem nekik. Karácsony után, beragadt egy "óriási tétel", 760 Ft tartozás, amiről akkor nem tudtam, el is felejtettem, mert elutaztam, s egyéb családi okok miatt 2 hónapig nem voltam netközelben sem.

Egyszercsak felhívott a creditforte behajtó cég telefonon, nagy körítéssel, meg is ijedtem, mintha több milliós tartozásom lenne, amit azonnal, sürgősen rendeznem kell, különben ejnye-bejnye…

Vateránál reklamáltam.

1., Milyen alapon kérnek 760-ra 4573-at? (majdnem 6-szoros szorzó)

2., jeleztem szívesen és természetesen befizetném.

3., ha nem bonyolították volna egy követeléskezelővel és adminisztrációval az összeg már rég befolyt volna hozzájuk

Lehetetlen küldetés volt, bár próbáltam felhívni a figyelmüket, hogy nem egy ügyfélbarát lépés, s gazdaságilag nekik sem jó, ha most megsértődöm és abbahagyom a vaterázást, a megúnt kacatjaim feltöltését (amit nem is biztos, hogy megvesz valaki…) és 1 e-mail fiókkal kevesebb reklámot fognak tudni szétküldeni…

A válaszban meg is adták a linket, ahol oda kattintva azonnal leiratkozhatom.

Szerintem Öngól ilyen ügyfélkezelés és ilyen büntetési pénzek kiszabása, behajtása.

A pénzt -persze nyögvenyelősen,- de befizettem, ennyiért nem éri meg, hogy egyáltalán gondoljak rájuk. A Vaterát megutáltam. A továbbiakban nem pazarlom rájuk az időmet, viszont leiratkozni nem tudok, mert nem mehetek be a profilomhoz…

Csak én vagyok ilyen érzékeny? Lehet, hogy nincs is igazam?

#vatera #leiratkozás #Ügyfélellenes
2014. márc. 14. 11:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

2 vagyok: biztos vagyok benne, hogy a Creditforte tarja vissza a pénzedet és tartja vissza az igazolását annak, hogy te befizetted.

A Vatera engem másnapra fel szokott oldani a korlátozás alól ! Reklamálj a Creditforténál, ők a hibásak az ügyben.

Nem kellett volna fizetned a behajtócégnek ! Ilyenek !

2014. márc. 18. 12:59
 12/19 A kérdező kommentje:

Helló 2. :)

Köszi a választ, meg a bíztatást.

Tényleg vicces az egész. Egyik pillanatban remegnek a pénzért, (szinte kergetnek meg bekerítenek,) telefon, e-mail, levél. Aztán, mikor befizeted, belassulnak, ráérősen adminisztrálgatnak. Legalábbis feltételezem, hogy továbbra is dolgoznak vele. Mert a vatera szerint nem találják a befizetésemet! :) Ami viccnek is furcsa a mai világban. Kérik, hogy én! ÉN??? igazoljam mindkét fél felé, h. befizettem... Na neee... akkor minek fizettet velem a creditforte "adminisztrációs díjat"? akkor a vatera miért őket bízza meg "adminisztrálni"? ennyire nem egy nagy tényező nekem a vatera, jól megvagyok nélkülük is. Legfeljebb a kacatjaimat kidobom, vagy elajándékozom. És több időm marad másra. A tavaszi zsongásról már sajnos lecsúszom a vaterán, /szerintem tavasz és ősz a szezon/ mert amíg nincs igazolva a befizetés, addig nem aktiválják a fiókomat. 3 hét a vállalt átfutási idő. /Úgyhogy elvittem pár, banános doboznyi ruhaneműt egy szeretet szolgálathoz, 15 banános doboz könyvet "kilóra" eladtam egy antikváriusnak, aki házhoz jött, néhány értékesebb régiséget meg beadtam galériába.../ Van élet a vaterán túl is, sőt, nem molyolok annyit éjszakába nyúlóan az eladó dolgokat böngészve. Úgyhogy kíváncsi leszek, mi lesz a vége? Az, azért már most látszik, kár volt a követeléskezelőnek befizetni a pénzt, pláne a plusz pénzt, ettől az ügy nemhogy nem oldódott meg, csak még bonyolultabb, nekem még macerásabb lett. Igazad volt! Az eredeti összeget az eredeti jogosultnak kellett volna törleszteni. Hülye ügy, mert eszembe nem jutott volna nem fizetni. Viszont az eredeti jogosult átpasszolt engem egy követeléskezelőhöz... (Amit ma sem értem, milyen alapon? 760 Ft késedelemért? Kiadja a személyes adataimat, kapcsolati adataimat egy számomra ismeretlen félnek? Ennyire becsül engem, h. 760 Ft-ért rám küld egy bahajtót? Csak ennyit ér neki egy teljes jogú felhasználó??? Aki lényegében az egész vállalkozásának az alapja, az ügyfelek és az ügyletek fő generálója!) Én csak minél előbb túlakartam lenni az egészen. Csináltam, amit mondtak. És tessék, még tovább tart!

2014. márc. 19. 07:33
 13/19 anonim ***** válasza:

2. vagyok: 3 hét átfutási idő ??? Jó lassan dolgozik a Creditforte !

" akkor a vatera miért őket bízza meg "adminisztrálni"? "- mert nem tudni hány fő főállású ember kéne alkalmazniuk, hogy levelezzenek és telefonáljanak az embereknek, hogy ugyan már legyenek szívesek befizetni a pénzt, ezért ki van szervezve, jó drágán: nekünk...

Szerintem változatlanul jó hely a vatera, évekkel ezelőtt kihívtam az akkor eladásra szánt könyveimhez egy antikváriust és adott volna érte 80 ezret, viszont a Vaterán és más (már nem létező) internetes cserehelyeken mindezt eladtam több mint 300 ezerért...a kettő között van különbség...most is vannak feltöltve eladandóim, hiába van tavasz, nagyon nagy a pangás (amilyen még sose volt!!), úgyhogy nem veszítesz most semmit, sajnos :-(((

azért reménykedem, hogy még fellendül...

2014. márc. 19. 13:59
 14/19 A kérdező kommentje:

Helló "2."

Megértem, ha neked működik a dolog.

Nálam más a helyzet: 1., Gusztustalan, h. valaki 760 Ft hátralékért rámküld egy behajtót! A mindennapi életben ilyen "partner"-rel szóba sem állok.

2., A könyvek marha nehezek, szállítani is macerás, nekünk meg kell a hely. Jól jártam az antikváriussal, helybejött, elvitte, korrekt volt, fizetett, fél óra alatt végeztünk. Örülök neki, ha ő is tud keresni rajta, nekem jó így és egycsapásra megoldódótt. Rengeteg időt spóroltam. A vaterán meddig kellett volna fényképeznem, leírást készíteni hozzá, feltölteni, stb.? Plusz, ha nem megy el, akkor is ketyeg a feltöltési díj. Nem is akarok belegondolni, rengeteg időt nyertem. (Az idő, pénz.)

3., Felborult a (z új) vaterával a kapcsolatom, kiderült, hogy csak egy önző, profithajhászó banda, aki nagy ívben le...ja az ügyfeleit, nem is foglalkozik velük rendesen, csak ügy és ürügy kell nekik, h. pénzt szedjenek ki abból a marhából, aki oda betévedt.

4., A vatera az üygfeleit nem kezeli -közel sem!- egyenrangú partnernek, mindenáron dominálni, dirigálni akarnak. Ha gond van, a ki tudja, hány száz pontos felhasználói feltételekre hivatkoznak bármikor, ha meg nincs az esetedre pont, akkor gyorsan írnak hozzá... követhetetlen lesz. Már az.

5., Hihetetlen számomra, h. nem becsülik meg a teljes jogú felhasználójukat. Felháborító, h. kiadják a bizalmas, személyes adatait egy ismeretlen félnek, bármilyen kis csip-csup ügy kapcsán. Nekem ez kimerítette az inkorrekt üzleti magatartást. Ha egy üzlet nem a kölcsönös előnyökön, a kölcsönös bizalmon, kölcsönös érdekeken és a kölcsönös együttműködésen alapul, akkor biztosan rossz. És mind a 2 !!! fél veszít!, mert bár pillanatnyilag az egyik nyert, elvész a bizalom, elvész az együttműködés. És Vége a bulinak, vége az ügyleteknek. Az felhasználó vagy elmegy a konkurenciához, vagy más megoldát talál, esetleg saját, mégjobb újrahasznosítós-aukciós-használtcikkes honlapot fejleszt, a nagy piacvezető meg egyszer csak üresen találja a honlapját, a nagy gőgjével, meg a téves döntéseivel kiürül, lecsupaszodik a honlap, ezzel együtt elapadnak a bevételek.

6., Hab a tortán: a galériában magasabbra értékelték a tárgyainkat, mint amire gondoltam volna. A vaterán, lehet h. elkótyavetyéltem volna 1 Ft-os aukción...

2014. márc. 21. 10:27
 15/19 anonim válasza:

Engem egymas utan 2x baszott meg ez a creditforte.

2 kulon elmaradott honap volt akkor.

Talan februar 300 es 400ftos marciusi

2x 3500ft koruli csekk... Nagyon felbasztam az agyamat rajta..

Ez kb 2eve tortent

2014. márc. 23. 15:19
 16/19 A kérdező kommentje:

AZt hittem, befizettem és vége...

Nagy nehezen, egy hét után megtalálták a befizetésemet (azonnali, bankkártyás), 10 nap után a vaterát is értesítették, a vatera aktiválta a fiókomat. Még jó, hogy beléptem, csak kiváncsiságból, most 1200-zal tartozom nekik!

Egyelőre nyomozom, hogy micsoda, a számla alapján gondolom, hogy téves, kértem tőlük választ. Kíváncsian várom!

2014. márc. 26. 12:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Creditforte nekem is küldött 6000!!! Forintos csekket, mert volt 300 forintos elmaradásom.. Egyszerűen intézem.

Vaterának kifizetem a 300 forintot.

A Creditforte Kft-hez az ég világon semmi közöm nincs..

Másrész meg hogy gondolják hogy egy normál levélben küldenek egy csekket?? :D Se ajánlott levél, se semmi..

Ki mondta hogy én megkaptam a levelet? Milyen levelet? Milyen csekket? Kitől?! És ha én nem kaptam semmit? Mi után követelőznek? :)

2014. ápr. 4. 13:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Az hagyján hogy sima levélben csekk, ami igazán elgondolkodtató, hogy nincs hozzá számla, csak egy levélke, arra ráapplikálva egy csekk. Na ez mi??? A hatályos számviteli törvények szerint ez egy igen furcsa megoldás...
2014. ápr. 6. 17:34
 19/19 anonim válasza:
Én is így jártam a vaterával. 545Ft-ból 5450Ft-ot csináltak. Nekem ott telt be a pohár, befizettem az összeget és töröltem magam a vateráról. Soha többet nem fogom használni sem eladásra sem vásárlásra. Üdv
2017. dec. 31. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!