Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » CREDITEXPRESS követelhet még...

CREDITEXPRESS követelhet még tőlem bármit?

Figyelt kérdés

A sztori a következő. 2 éve elköltöztem egy albérletbe, ahol nem volt internet, ezért beköttettem a T-home féle internetet, a saját nevemre. Nem voltam bejelentve ideiglenes lakcímként sem erre a címre. Tavaly nyáron kiköltöztem, a tulajdonos pedig beköltözött. Ekkor, mivel 2 éves hűségnyilatkozatra kötöttem szerződést-és mert neki is kellett net-a szerződést átírattuk az ő nevére. Teljesen logikus. Mikor ez megtörtént, kérdeztem az ügyintézőt, hogy minden rendezve van-e, azt mondta igen.

Ezek után éltem, éldegéltem, mikor is februárban csörgött a telefon. A régi főbérlőm volt, aki átvette az internet előfizetésemet. Közölte, hogy levelet kaptam valami creditexpress nevű cégtől. Mondtam, hogy fogalmam sincs kik azok, életemben nem hallottam, biztos valami reklám, ne foglalkozzon vele. Aztán egy hét múlva újra hívott, hogy megint. El sem tudtam képzelni mi lehet ez, és már kezdett érdekelni. Nem értem rá elmenni a levelekért, ezért megkértem, hogy bontsa fel és nézze meg mi az. Fizetési felszólítások voltak, az anno volt t-home előfizetésemmel kapcsolatban fennálló tartozásokról (ami továbbra is megvan, csak már nem az én nevemen, viszont aki jelenleg használja, tehát a volt főbérlőm, semmiféle értesítést, felszólítást, vagy forgalomkorlátozást nem kapott és nem tapasztalt.)

Természetesen eléggé meglepődtem, mivel mikor átírtuk a szerződést, direkt kérdésemre az a válasz érkezett, hogy tartozás nem áll fenn. Ami még érdekesebb, mióta ez történt-azaz tavaly nyár óta-egy telefont, egy bejelentett lakcímre szóló értesítést, felszólítást, semmit nem kaptam.

majd ezután közölte a volt főbérlő, hogy amúgy a t-hometól is kaptam azóta néhány levelet, de ő azt hitte, hogy tudok róla, ezért nem szólt. Nem hittem a fülemnek.

Már hogyan is tudhattam volna, mikor már semmi közöm ahhoz a címhez, a rendes címemre/tszámomra pedig nem jött semmi?????! Ráadásul tudta azt is, hogy mivel utálok tartozni, már ez első levél után rögtön mentem volna a postára befizetni.

Aztán kiderült az is, hogy a creditexpress egy behajtó cég, amelynek a t-home eladta a tartozást.A második levélben már egy 14 ezer ft-ról szóló csekket küldtek, amely magában foglalja a t-home tartozás összegét (7000 ft) és valamilyen adminisztrációs díjat (szintén 7000..)

Több sem kellett, bementem a t-homehoz. Elmeséltem az egész történetet, kipakoltam az időközben átvett számlákat, a t-homeost és a creditexpressest is. Az ügyintéző azt mondta, hogy igen, valóban lát 7 ezer ft tartozást, amit ha most befizetek, már nincs is semmi dolgom az egésszel, és a creditessel sem kell foglalkoznom.

Természetesen befizettem, hiszen eszemben sincs kibújnom a tartozás alól, viszont ilyen nevenincs, simán postaládába bedobált, ráadásul a régi címemre küldött behajtócéges adminisztrációs költségeket meg nem tudom miket nem nagyon szeretnék kifizetni.

Kérdésem, hogy a t-homenál megfelelően tájékoztattak-e , és ezek után a creditexpress tényleg nem követelhet-e tőlem semmit? ( hisz a tartozás, amiről hónapokig nem tudtam, és ők arra hivatkoztak, befizetésre került.)

2014. márc. 12. 13:26
 1/1 anonim válasza:
Nem követelhet. Ha a befizetésről kaptál bizonylatot,küldd el nekik faxon vagy e-mailben,egyébként meg ne foglalkozz velük,én is jártam már így.Ha meg továbbra is zaklatnak mondd meg hogy vegyék fel a kapcsolatot a T-Home-al.
2014. márc. 25. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!