Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy a csudába tudnék spórolni?

Hogy a csudába tudnék spórolni?

Figyelt kérdés

Közel 90-100 ezer forint megy el kettőnknek egy hónap alatt. Ebből közel 40 ezer az, amit ki kell fizetni, a többi a kaja, a ruha és a váratlan kiadások gyógyszer...stb. Mi a csudán tudnék spórolni? Kaját olcsót veszek, nem minőségit, mert arra nem futja. De így meg alig tudok félretenni.

Várom az ötleteket.

2009. dec. 12. 22:03
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
tévénk nincs, a fűtés le van véve egész nap, és csak este fél hattól meg úgy fél kilencig.
2009. dec. 12. 22:06
 2/16 anonim ***** válasza:
Kezdj el írni egy részletes listát a kiadásokról, vezess füzetet.De legyen benne minden, még z is, hogy a boltban mit vásároltál.1-2 hét után megnézed, és meglátod, mit tudsz lehúzni róla. Így hiába mondanánk, hogy ezt tedd, azt tedd, nem látunk rá, hogy egyáltalán mire költesz.
2009. dec. 12. 22:19
 3/16 anonim válasza:
ruhát vesztek minden hónapban? már ezen lehetne spórolni....de inkáb írd össze hogy mit veszel, még a 20Ft-os csokit is, és a hónap végén nézd át, majd ami nem túl fontos azt húzd ki, és jövőhónapban ne vegyél.
2009. dec. 12. 22:49
 4/16 A kérdező kommentje:
Turkálóból öltözködünk, nem márkás, méregdrága ruhákat veszek. Hetente egyszer péntekenként benézek a turiba, amikor csak 390 ft kilója, és akkor veszek két-három kiló ruhát, de ebbe benne van már ágytakaró, függöny, sötétítő, ágynemű minden, amire szükségünk van.
2009. dec. 12. 22:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Csak ezen a héten majd tízezer forintot költöttem el gyógyszerekre, mert mikor máskor kellett volna előjönnie a gyomorfekélyemnek, ha nem pont most. A gyomorfekélyre kapott gyógyszertől epepangásom lett. Arra kaptam gyógyszert. Attól begyulladt a húgyhólyagom. Arra is kaptam gyógyszert. Attól székrekedésem lett, az erőlködéstől meg aranyerem. Tiszta jó az élet.
2009. dec. 12. 23:05
 6/16 anonim ***** válasza:
Hát mindenesetre ne a gyógyszeren spórolj...
2009. dec. 12. 23:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
rossz az irány! Nem a spórolásra kellene az energiát fordítani, hanem a kitörési pontokat irányt megtalálni! Hol , hogy miképpen, mivel tudnál több pénzt keresni.
2009. dec. 12. 23:36
 8/16 anonim ***** válasza:
ne haragudj kérdező hogy nem a kérdésedre válaszolok de meg kell jegyeznem valamit. eddig azt hittem mi szegények vagyunk. rájöttem téged olvasva, hogy nem is vagyunk olyan szegények máshoz viszonyítva. ezután jobban fogom értékelni azt ami van, mert látom hogy lehetne rosszabb is. sok szerencsét kívánok nektek a továbbiakban, és soha roszabbat
2009. dec. 12. 23:37
 9/16 anonim ***** válasza:

Mi a vizen spórolunk (ezer forint fölött van köbmétere): fürdés, vagy mosás után nem negedjük le a kádból, hanem azzal öntjük le a WC-t (alapból négyen vagyunk, de hétvégente öten, hatan)

Bevásárláskor "összeállunk" a szomszéddal: ha valaki megy a városba, mindenki kinézi az akciós termékek közül ami kell, és aki ment, bevásárol.

Van egy gyógyszertár, ahol receptenként 100 forintot visszaadnak, a recepteket is összegyűjtjük, aki megy, mindenkiét kiváltja.

Ajándékoknak meg hasznos dolgokat veszünk egymásnak (vagy amit nagyon szeret, de sajnálná rákölteni a pénzt)

2009. dec. 13. 09:41
 10/16 A kérdező kommentje:
23:37 Köszönöm az együttérzést!
2009. dec. 13. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!