Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit jelent az 5/2-es munkarend?

Mit jelent az 5/2-es munkarend?

Figyelt kérdés
2014. márc. 2. 21:25
 1/6 anonim válasza:
100%
5 nap meló, 2 nap pihi.
2014. márc. 2. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk az 5 nap / 2 műszakot. Azaz hétfő-péntek meló, egyik héten délelőttös, másik héten délutános munkarendben.

Értelemszerűen van 5/3, 6/2, 6/3 és egyebek.

2014. márc. 2. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
6/3 milyen jó lehet nem ? Hosszú 7vége állandóan :-D
2014. márc. 2. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 - próbáltam, azért nem elviselhetetlen. Abban van hétközbeni pihenőnap, így ugyanannyit dolgozol alapesetben, de több a pénz. Igaz csak minden hatodik hétvégéd szabad, dehát valamit valamiért.
2014. márc. 2. 22:11
 5/6 anonim ***** válasza:
2-es a műszakokat nem kell számolni, mert este is 5+2 mint reggel vagy délután. Az 5+2 hétfőtől péntekig munka és szombat vasárnap pihenő. A 6+2 meg hétfőtől szombatig munka és vasárnap hétfő pihenő, azután keddtől vasárnapig munka és hétfő kedd pihenő. Tehát 6 nap meló 2 nap pihenő.
2015. júl. 27. 02:47
 6/6 anonim válasza:

Ja jól mondja. Én az Audinál dolgozom 6/3 munkarendbe 6.nap 3.műszak. Az tudom hogy a fix a vasárnap a hétből mikor azon a napon nem kell dolgozni, de van egy köztes pihenő ami minden héten 1 nappal tolódik vagy előre vagy hátra fele, ez függő lehet timtől is.

Én nálam vissza fele megye, tehát ha Szombat mondjuk pihenő nap, következő héten már Péntek lesz, és utána való héten meg már Csütörtök, így halad teljesen hétfőig, míg körbe nem ér és kezdődik megint előröl. 1.hét:Szombat - 2.hét:Péntek - 3.hét:Csütörtök - 4.hét:Szerda - 5.hét:Kedd - 6.hét:Hétfő.

Más timnél meg lehet előre fele halad a pihenő, hogy Hétfő - Kedd - Szerda és így tovább, de hosszú hétvége, mindig 6. hetente jön ki csak egyszer. Azt figyelembe kel venni a 6/3 munkarendnél el rendelhetik mint 6-dik napot mint munka napot. DE TÚLÓRÁBA! pótlékok értelemszerűen úgy jár mint eddig is hétköznapra, és hétvégére is legyen az délután, a vagy éjszaka.

Na most nálam ilyen esetbe a pont a mozgó pihenő napot használják mint 6-dik nap a vagy túlóra, mi az eshet sima hétköznapra, vagy hétvégére, ami még + pótlékokkal járhat szint úgy dél.u vagy éj. pótlék 30% - 60% és nem beszélve a hétvégi százalék 100% - 150% 200%

Amit meg előttem írtak kommentáló, az meg úgy van ahogyan le írja a 5/2 munkarend az 5.nap és 2. műszak, na itt max a szombat lehet túlóra, rosszabbik esetben még vasárnap is, de ha mondjuk éjszakás vasárnap lenne akkor nagyon megéri mert rengeteg pótlék megy ilyenkor rá ha még ha 1. napról is beszélünk. Az fizet a leges legjobban a vasárnap éjjeles munka.

Az 5/3 munkarendet meg megint nem kel mondani. Az 5.nap 3.műszak. Remélem elég választ kaptál már így is a kérdésedre. :)

2017. júl. 15. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!