Egy pénzügyi területen végzett személy (diploma), hogy lehet munkanélküli (pl. közgazdász)?
Ha nincs pénze "csak" egy végzettsége akkor mégis mit fektessen be?
Meg az, hogy valaki frissen közgazdászként végzett még nem sokat ér valós tapasztalat illetve a piac ismerete nélkül. A sikeres befektetéseknél pedig kulcskérdés a felhasznált piaci szektor maximális és naprakész ismerete.
Rosszul feltételezed....
Tőkét meg nem lehet "teremteni".
Az egyik ok, hogy sok frissen végzett, azt gondolja, hogy mindenhol tárt karokkal várnak rá, és tapasztalat hijján nem alkalmazzák, ezért egy ideig porfára esnek. (Ez más szakmákra is igaz.)
A másik, hogy néhányan úgy tanulnak, hogy csak a vizsgáig bemagolják az anyagot, de a szakmához ténylegesen nem értenek. Nekem is pénzügyi diplomám az egyik, de nem szívesen helyzekednék el azon a téren, mert erős hiányosságaim vannak. Vagy, ha mégis pénzügyi területre mennék, akkor először egy alacsonyabb beosztást pályáznék meg, ahol megtanulhatnám az alapokat.
Aki gazdasági szakokra mennek, szerintem 90%-a azzal sincs tisztában pontosan mi ez a terület, illetve egyáltalán nem érdekli őket szakmailag. Csak "menő" lett ilyen területre menni, mert sokan naivan azt feltételezik, hogy ez garancia a jó keresetre.
A legtöbben, ahogy én tapasztaltam a mélyebb szakmai háttérrel egyáltalán nincsenek tisztában, csak a felszínes praktikus dolgokat tudják esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!