Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 180. 000 bruttó fizetésből...

180. 000 bruttó fizetésből megélnék egyedül Budapesten? Kb mennyi az az összeg, amiből már el lehet lenni a fővárosban?

Figyelt kérdés

Vidéken élek, itt semmi munkalehetőség nincs. Szeretnék felköltözni Budapestre.

Jelentkeztem egy munkára (40óra/hét, brutto 180E), még semmi sem biztos, csak az, hogy lesznek költségeim bőven és nem tudom kijön-e a fizetésből.

kérlek adjatok tanácsot.

Nézegettem lakásokat, egyedül vagyok, szóval 30 m2 bőven elég, alsó hangon 50ezer + rezsi, közös költségek. Kajára, bérletre kell még költenem, plusz telefonszámla, net, ha belefér ruha, szórakozás... Spórolós vagyok, de ha mindent alsó hangon is számolok, akkor is neccesnek érzem :(

Hogy lehet egyedül ellenni a fővárosban? Csak én érzem ezt lehetetlennek?

Mit tanácsoltok?

Köszönöm szépen!!!

2014. febr. 22. 19:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az a helyzet , hogy én jobb helyzetben vagyok mivel megyeszékhelyen lakom , de átérzem a helyzeted. Adott egy A) cég ő itt helyszínen 150nettót kínált , van egy B) cég ő Budapesten gyakorlatilag teljesen ugyanezen a munkáért 200 nettót. Aztán kiszámoltam hogy gyakorlatilag ugyanott vagyok. (Ha egyedül kell laknom) Tehát én úgy gondolom hogy ahhoz emberi életed legyen Pesten olyan 180-200k nettó szükséges.
2014. febr. 23. 12:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Megint nagy ésszel pontoz a nép, látom.

Mindjárt megjelenik az első "én minimálbérből élek albérletben egyedül mégis tudok félretenni" kolléga, aki lepontozta a válaszokat...

2014. febr. 23. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:
160-180 nettó alatt, egyedül semmiképp sem lehet normális emberhez méltón élni. Tudom, mert 175.000-es fizetéssel kezdtem Bp-en, de az is szűkös volt sokszor.
2014. febr. 23. 16:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak ismételni tudom önmagam, kevésnek találom még akkor is, ha nem vagyok nagy igényű.

Kollégiumba nem vágyom, szobatársra pláne nem. Csupán ebben vagyok válogatós.

2014. febr. 23. 16:58
 15/17 anonim ***** válasza:
tudod, a nettó, az annyi mind a kormánytöbbség. A teljes 2/3-a vag kicsit több, azaz 67%.
2014. febr. 25. 06:21
 16/17 A kérdező kommentje:

:D

Nem tagadom, nagyon meglepett, hogy 180.000 bruttóból szűk 120.000-at kap kézhez az ember... Durva!

2014. febr. 25. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:
ha csak egy szobát bérelsz akkor igen
2014. febr. 27. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!