Most így hogyan utaljak?
A tegnapi utalós vagyok :)
Megkaptam ahová utalnom kell a pénzt.De az illető nem banknál van hanem Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél.Na most ilyenkor hova menjek utalni?
Ha nincs bankszámlád, vagy ismerősödnek bankszámlája, akiéről utalhatsz (akkor a közleményben megadod a neved, és esetleg. hogy mire/miért utaltál), akkor csak készpénzt fizethetsz be az illető bankszámlájára.
A Takarékszövetkezeteknél csak a számlát vezető takszövnél fizethetsz be az illető bankszámlájára, más takarékszövetkezetnél nem. Itt csak az orgoványinál, gondolom, oda nem tudsz bemenni.
Megteheted azt, hogy a postán rózsaszín csekken feladod a pénzt az illető bankszámlájára. Ilyenkor a feladót rendesen kitöltöd (ő is látni fogja kitől jött a pénz), a címzetthez viszont az illető nevét és bankszámlaszámát (esetleg a bank nevét: Org.és vidéke Takszöv) írod be, alakcímét nem! Akkor a számlájára "utalja" a posta a pénzt. (már fizettem be így pénz) Viszont, ha így "utalod", akkor a számlatulajdonostól vonnak le valamennyi kezelési költséget, nem úgy, mintha banszámláról érkezett volna. A pénz feladás díját kiszámolhatod a posta.hu-n. Ha valami nem világos, írj privit.
postai díjszabás
5000ig 280ft
10000ig 405ft
20000ig 675ft
30000ig 795ft
A bankszámla-tulajdonostól nem vonnak semmit a PEK-en (Posta Elszámoló Központ) keresztül érkezett utalásoktól.
A rózsaszín csekken feladott összeg után csak a feladó fizet, a címzett nem.
Tehát irány egy postahivatal, ahol rózsaszín utalványon fel tudod adni a pénzt, akár a címzett címére, akár a bankszámlájára.
Vagy megkérsz valakit, hogy hadd utalhass az ő számlájáról, vagy bemész az adott bankba (ebben az esetben sajna nem tudom hova mehetnél) vagy pedig rózsaszín csekken fizetsz.
Példa: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!