Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ilyen magas árról...

Miért ilyen magas árról indítják a licitet ilyen hibás ruhánál?

Figyelt kérdés
[link]
2009. dec. 8. 08:34
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Nem "indítják" hanem az eladó ezt határozta meg.
2009. dec. 8. 08:37
 2/10 A kérdező kommentje:

Az eladóra gondoltam én is!!

Tudom,hogy ő határozza meg az árat! És ezt nem értem,hogy nagy paca van a ruhán és mégis 500ft-ról indítja!

Miért gondolják egyesek,hogy hibás ruciért ennyit adna akárki is.Múltkor olyan famert láttam,aminek a belső combrésznél ki volt szakadva,és mégis 2000-et kértek érte!

2009. dec. 8. 08:40
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

ennyire ráérsz? nincs semmi fontosabb dolgod?

mellékesen miért, te mennyit adnál érte?

2009. dec. 8. 08:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen.Ennyire ráérek,hála istennek semmi dolgom nincsen! Egyébként innen is szoktam néha vásárolni! És különben az ilyen hibás cuccot én 1ft-ról indítanék,és kinek mennyit ér meg alapon hírdetném meg!De szerintem ami ennyire gáz,az még ingyen sem nagyon kell senkinek!
2009. dec. 8. 09:04
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Ez gyerekruha.egy ennyi idős gyerek2 hónap alatt kinövi,igy játszósnak tökéletes,mivel ezek boltban 3e körül vannak,és én sajnálnék annyit kiadni 2 honapra érte.
2009. dec. 8. 10:38
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

"És különben az ilyen hibás cuccot én 1ft-ról indítanék,és kinek mennyit ér meg alapon hírdetném meg!"

nincs 1 forint, tehát legalább 5 forintról kellene. (vagy gondolod, majd 1 forintot átutal 60ért?)

2009. dec. 8. 11:16
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
nem kötelező megvenned.
2009. dec. 8. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, tudod, mennyibe kerül egy ilyen újként akár a piacon is? 500Ft nem sok érte. Fillérekért meg nem ad el senki ruhát, ha csak folt van rajta, de sérülés (szakadás) nincs.
2009. dec. 8. 11:42
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Most itt tojják a spanyolviaszt?

HAGY NE A KÉRDEZŐ HATÁROZZA MÁR MEG A tökéletesen versenyző piacon az árakat. Még jó, hogy nincs áralkotási joga. EGY TERMÉKET ANNYIÉRT KELL KÍNÁLNI, AMENNYIÉRT VAN RÁ KERESLET.

Lehet, hogy nem első ruhája az eladónak, és tudja, hogy ezt a ruhát ennyiért EL TUDJA ADNI. Akkor meg mi a háborgás oka?

Ha pedig "pancserként" beleválasztott az árba, akkor a piac az árat LE FOGJA SZABÁLYOZNI. NEM TE, kedves kérdező, hanem a PIACI KÖRÜLMÉNYEK. Ha ennyire ráér a kedves kérdező, javaslom a TV PIAC (mielőtt bárki félreérti, TV= tökéletesen versenyző) jellemzőinek az áttanulmányozását. Hasznos tud lenni, és ilyen ostoba kérdéseket nem fog feltenni utána...

Tehát AZÉRT ennyiért árulja az eladó, mert vagy tapasztalatból tudja, hogy ennyiért MEG FOGJÁK VENNI azt a ruhát, vagy pedig kezdőként nincs tisztában a kereslet-kínálat egyensúlyával, így magas árat határozott meg, amelynek eredményeképpen a termék a nyakán marad, így folyamatosan csökkenteni fogja az árat (piaci önszabályozás).

Az egy forintos indítási ár ebben az esetben szerintem igencsak nagy túlkeresletet eredményezne, tehát szintén beborulna a kereslet-kínálat egyensúlya.

Tanuld meg: Egy terméket annyiért kell eladni, amennyiért azt még hajlandók megvenni! A te fogyasztási ingerküszöböd túllépte ez az ár (sőt a biztosítékot is kicsapta...), viszont már itt a topicban is volt olyan, aki ELFOGADHATÓNAK tartotta ezt az árat. Tehát "kezd beállni az egyensúly."

2009. dec. 8. 11:53
 10/10 A kérdező kommentje:

11:16-osnak! AZ egy dolog,hogy már nincs 1ft-os, de képzeld el,én a lányomnak 1ft-ért vettem a TV-en nagyon szép pulcsit,aminek semmi hibája nem volt,se folt se szakadás! 500FT-ért is vettem már neki gyönyörű pulcsit.Nem ilyet,ami foltos.

És igen,1ft-os áru összegét elutaltam nem 60,hanem 80ft-ért! Mert megéri! De ez a foltos nem ér meg 500-at,még játszósnak sem!

2009. dec. 8. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!