Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Előre utalásnak két módja van?

Előre utalásnak két módja van?

Figyelt kérdés
Szóval, érdeklődött egy vevő, hogy szeretné megvenni tőlem a telefonomat, és nekem utalja előre a pénzt, ami ugye megközelíti az 1000 Ft-ot és én utána adom fel a csomagot, amikor megérkezett hozzám a pénz, szállítási díjjal együtt. A másik meg az, hogy nekem ki kell fizetnem előreutalásnál az 1000 Ft-ot feladásnál és amikor megérkezik a vevőhöz a csomag, akkor fizeti vissza a szállítási díjjal együtt? Most csinálok először ilyet. A második fajta lenne neki a legjobb. Hogy fogalmazzam meg a postán holnap?

2014. febr. 6. 16:37
 1/2 anonim ***** válasza:
az első az előre utálás, a második, amit írsz, azt utánvétnek hívják, nem ajánlom, mert ha mégsem veszi át a csomagot, akkor mind a két postaköltséget Te fizeted
2014. febr. 6. 16:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gyakran történik meg, hogy a vevő nem veszi át a csomagot. Az eladónak az előre utalás a biztonságosabb, a vevőnek meg az utánvét. Azt azonban meg kell érteni, hogy a termék árát senki nem utalja előre szívesen. Te a szállítási költséget bukhatod, ő viszont a termék árát.

Utánvétellel küldd el neki, meg kell adni, mi az az összeg, amit az átvevőtől beszednek. Add meg a termék árát és kérd, hogy a postaköltséget is kérjék be tőle (vagy add hozzá a termék árához).

2014. febr. 6. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!