Ki lehet törni így a mókuskerékből?
Igazából be szeretném járni a világot, szeretnék független lenni, helyben is. Tehát ha szeretnék eltölthessek akár egy hónapot mondjuk valami melegebb területen.
Sajnos nincsenek kapcsolataim egy jó álláshoz, a vállalkozásomtól remélem a megváltást amit csak tervezek, de csak kérdezem, hogy elméletben technikailag lehetséges-e egy ilyen élet, vagy csak kemény munkával és végül megtöréssel?
ha válalkozásod bejön,akkor simán.
de mondjuk függ a válalkozás milyenségétől,mert "álom válalkozásaim" nekem is vannak.
Ha jól megvan tervezve és életképes is a vállalkozás,elméletben lehetséges.
De még mindig ott van az, hogy nem létrehozni, hanem fenntartani nehéz egy vállalkozást. Csak példaként mondom, hogy a most nagyon népszerű Támop 2.3.6.B. tájékoztatóján, az alábbiak hangzottak el:
" Az első (monitoring) évben 500.000 Ft forgalmat kell produkálni, és minimum 5 kapcsolatot kiépíteni (beleértve, üzleti kapcsolatnak számít adott esetben 5 db vásárló is, egy év alatt fejenként 100.000 Ft-os vásárlással)
Majd ezt követően, kft esetében elegendő, ha a kft maga működik, vagyis életben van és év végén 0-ás bevallást ad le. Azaz gyakorlatilag csak papíron létezik."
Azért a fentiekből is kitűnik, hogy minden reálisan gondolkodó tisztában van vele, hogy válllakozást jelenleg ettől hosszabb időre előre pontosan tervezni szinte lehetetlen. Nem beszélve a folyamatosan változó jogszabályokról és gazdasági helyzetről.
Csak egy példa, amikor ezt nyilatkozták (tavaly ilyenkor), akkor még 500.000 Ft-ból fel tudtál húzni egy kft, ma már 3 millió és sok esetben navos pénzárgép kell. Csak két apró jogszabály változás, mégis sokak vállalkozását és üzleti tervét írja újra, ami pedig az eredményességet is nagyban befolyásolja, így a tengerparti nyaralást is...
Egy normál irodai munkát végző is megtehetné, hogy hónapokig más országban éljen. Én a havi 250 nettómból kb 150-et rakok félre, azaz kevesebb, mint a fele fizetésemből élek. Így belegondolva tehát ha 5 évet dolgozom, akkor utána 5 évig láblógathatnék is. Akár külföldön is. Nem beszélve a kamatokról..
Más kérdés, hogy a megtakarított pénzt nem ilyen nekem butának tűnő célra költeném, hogy távol lehessek a szeretteimtől, hanem nagyobb lakásra, jobb autóra, családom megsegítésére, hobbim finanszírozására költöm inkább. De ha neked az a vágyad, simán teljesítheted alkalmazottként is, nem kell ahhoz csúcs sikeres vállalkozás.
mert olyan szerencsés vagy,hogy 100e ből meg tudszélni.
ha van 1db gyerek,hitel,stb akkor már bajos volna a 100e.
"mert olyan szerencsés vagy,hogy 100e ből meg tudszélni.
ha van 1db gyerek,hitel,stb akkor már bajos volna a 100e."
Teljesen igazad van. És ha megtalálom a tökéletes párt, szeretnék is gyereket. Sokkal szívesebben költöm rá a pénzt, mint hogy "máshol lakjak pár hónapot". Gondolom a kérdező sem gyerek mellett gondolta ezt.
Könnyen megteheted. A fapadosok jegyárai a béke feneke alatt, de egy kombi autó is igen hasznos.
Ostrom alatt álló ország, miközben a kezdőfizetésemnek kevesebb, mint fele kell a megélhetéshez.. hát nem tudom, te hol élsz..
Én meg azt nem tudom, hogy te hol dolgozol.
Én Minimálbéres munkát is nehezen találok, pedig felsőfokú tanulmányokat folytatok....
Ha tudsz ilyet, azonnal beállnék csinálni.
Ha nyersz a lottón, akkor megvalósítható.
a hangsúly a HA.. van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!