Munkanélkülin voltam, kaptam az álláskeresési járadékot, de közben felvettek dolgozni, a fenn maradó napokra adott járadék összegével mi lesz?
Tehát, dec 18-tól, 40 napon át, tehát máig, jan.26-áig kaptam volna. De jan. 13-án bejelentettek egy céghez.
A fenn maradó 14 nappal mi lesz? Ki lehet kérni azt is, vagy majd ha megint munkanélküli lennék, akkor beszámítják? Vagy úszott az a pénz?
Köszönöm!
elveszett!
remélem nem azon gondolkodsz, hogy nem jelented a munkaügyibe?!
Asszem úgy van ha x napon belül elküldenek mégis a cégtől, akkor igényelheted a fennmaradó összeget. De nem tudom hány nap ez a türelmi idő.
De munka mellett nem kaphatod meg a pénzt.
Olvastam egy ilyet is:
Ha az álláskereső személy a munkanélküli segély folyósításának 90 napja alatt talál egy legalább napi 4 órás állást, akkor kérvény alapján megkaphatja az álláskeresői járadék fennmaradó összegének 80 százalékát egy összegben.
Akkor ezek szerint mégis csak meg lehet kapni a fennmaradó pénzt?
Egy összegben kérhető a fennmaradó összeg 80%-a. Ha kéred akkor viszont nullázódnak a napjaid, ami azt jelenti, ha megszűnik a munkaviszonyod, csak akkor leszel ismét jogosult ellátásra, ha ledogoztál min. 360 napot.
Ezen az oldalon lévő munkáltatói igazolást kell kitöltenie a munkáltatódnak.
Csak akkor jár, ha min. 4órás, határozatlan, és nem az előző munkáltatódhoz mész vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!