Hogy működik az új végrehajtási törvény a gyakorlatban? El lehet térni a fokozatossági sorrendtől az adósok fele arányú kérésére?
helyedben írnék egy szép kis megállapodást "okosba" meg írni ;)
Mellesleg kérdésedre nem tudom a választ ajánlom, hogy hívj fel egy végrehajtót kérdezd meg percek alatt meg tudod!
Egyértelmű. Akihez tartozik az ügy, azzal beszélek hétfőn, csak érdekelne, hogy van-e tapasztalat e téren valakinek.
Az "okos" szerződést nem írná alá a "problémaforrás".
Ezért is gondoltunk hirtelen erre az elvi lehetőségre, csak a törvény ugye most pont e téren szigorított és nem engedi az árverést, amíg van mit foglalni. Le tudják vonni, csak hát más sarát befizetni csak úgy, drága mulatság azoknak, akik nem járultak hozzá a tartozás felhalmozáshoz.
Erre csak az a megoldás, hogy a "problémaforrás" tartozását ki kell fizetnetek, utána pedig közjegyzőnél kérni kell a fizetési meghagyás kiadását, mert tudjátok igazolni, hogy az ő tartozását fizettétek ki.
Ezután kérhetitek az ingatlan 1/4 részének az elárverezését is, vagy egyszerűen az egész tulajdoni hányadot. Kb 1/4 részt lehet rajta bukni, amennyiben az első körben elmegy a lakás, a többit felossza a nem tartozó tulajdonosok között a végrehajtó. Aki tartozott, az egyértelműen nem kap semmit. Vagy ha tisztában lesz végre a tartozása következményeivel, akkor bele fog menni az "okos szerződésbe".
Talán járható út, de azért megkérdeznék egy ügyvédet. Vagy valaki javasolta egy végrehajtó megkérdezését is. Szerintem valami hasonlót fog mondani.
Mivel 1 millió feletti volt a tartozás összege, amit kifizettünk helyettük, így eddig a fizetési meghagyást nem láttuk lehetőségnek. De közjegyzőnél azt mondták nem akadály, hogy efelett van a követelés értéke. Egyeztettünk ügyvéddel is korábban, majd megtaláltuk a sok lehetőség közül, nem a legrövidebbet, de célra vezetőt. Valószínű ez lesz, amit írtál is. Fizetési meghagyás,majd szabad kézből értékesítés, ahol elővételi jogunk lehet.
Még pár apró részletkérdés hiányzik a végrehajtótól, de legalább elindulhat a folyamat. Köszi a választ!
Mi az az okos szerződés?
Sajnos én is hasonló cipőben járok,és nagyon tanácstalan vagyok.Csak nekem 550 000 ft.-os lakás 1/3-ról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!