Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Foglalóba lehet cselesztin?

Foglalóba lehet cselesztin?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha lefoglalózok valamit és utánna eladják másnak, akkor mi van?
2009. dec. 1. 10:44
 1/3 anonim válasza:
az átadáskor ne foglalót irj/atok/ mert az nem követelhető vissza, hanem előleget mert az visszakérhető.
2009. dec. 1. 11:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Magánszemély és magánszemély között értem, ha mondjuk egy autót sztnék venni. Akkor is van/kell róla valami papír? Mert ugye előlegnél nem adja oda az autót vagy igen?
2009. dec. 1. 11:23
 3/3 anonim válasza:
magánszemélyek között is kell minden pénz átadásáról papir, lehetőleg tanúkkal, és még annyit, hogy az előleg beszámit a vételárba, mig a foglaló nem. tehát ha pl. 50 e ft-ot átadsz előlegként, akkor a vételárból a következő fizetéskor azt le kell vonni.egyébként előlegkor még nem kell átadni, pl. az autót, de rögziteni kell, hogy erre mikor és hol kerül sor. remélem segitettem. üdvözlettel
2009. dec. 2. 11:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!