Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen recepciósként dolgozni?

Milyen recepciósként dolgozni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ, hol, de alapjában véve rettenetes. Borzalmasan strapás. Főleg, ha még normálisan is csinálod..
2009. dec. 1. 15:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

én 4. éve vagyok egy forgalams belvárosi szálloda éjszakás recepciósa. Nálunk a rendszer úgy működik h az adminisztratív dolgokat a nappalos brigád elintézi a foglalásoktól kezdve a szobakiosztáson át az elmenők számlájáig mindent. Nkem csak annyi marad h hitelkártya végig húz itt írja alá kérem köszönöm!

Ahham persze....

Előkerülnek a vendégek. Tyűűűh te ha most elkezdenék mesélni mekkra elmebeteg állatok vannak itt nap mint nap. És a legrosszab h mindenhez jó pofát kell vágni és mosolyogni amikor ordítnak és verik a pultot mert a gyökér elalszik a taxis bejön tőlem kérdezi teljesen jogosan h mi a fax van már az meg 20 perces késéssel lecammog és velem ordibál reggel 4-kor torka szakadtából h mirt kell számlát nyomtatnom és miért kell még kódokat pötyögnöm a hitelkárya olvasó gépen és amúgy is miért nem szóltam neki tegnap este amikor láttam őt h ha ma reggel elmegy akkor a kicsekkolás "5 percig is eltarthat" És ez csak a tegnapi sztori de minden napra jut 3 legalább. ennél durvább is. Az emberi hülyeség határtalan nemzetiségtől függetlenül.... Ehez a melóhoz csak nyelvismeret kell semmi szállodai képesítés. Amit tudok azt 2 óra alatt elmagyarázták nekem 2 hét alatt meg már átlattam annyira a rendszert h egyedül is megoldjak mindent.

Ami ide kell a nyelvtudáson kívül az a póker arc és a végtelen birka türelem.

Maguk hogy a k*rva annyukba képzelik h nincs TV (volt vmi vihar és pár csatornán kásás volt a kép) megverek mindenkit mocskos tolvajok stb stb és persze én mint recepciós én tehetek mindenről ugyebár. Ha folyik a csap ha szaros a wc ha gyűrött a lepedő ha kiég a lámpa stb stb stb. kb mint amikor a paraszt majom elkezd ordibálni a Tescoban a pénztárossal h romlott a hús. Mintha a szerencsétlen pénztáros tehetne róla mintha ő rakta vna a lejárt húst a polcra....

Nah itt ugyanaz detto

Aki ezt akarja csinálni annak többet kell nyelni mint egy főállású prostinak....

2010. jan. 8. 05:21
 3/4 anonim válasza:

Szia!

Nos, én is csak hasonlókat tudok elmondani. Egy megyeszékhelyen lakom, itt vagyok recepciós egy középkategóriás szállodában. Kétműszakban! A 12 órázás borzasztó nehéz. Lassan két éve vagyok itt, de talán fizikailag a leginkább megterhelő. Ha valaki nem bírja fizikailag a strapát, az felejtse el.

Lelkileg szintén nehéz: MINDIG, MINDEN A RECEPCIÓSON CSATTAN. Ha a vendégnek baja van, akkor a recepcióst veszik elő először, függetlenül attól, hogy hibás-e. Rengetegszer előfordul, hogy azt élvezik a vendégek, ha kötekedhetnek... Miért nincs medence, miért nem nagyobb a szoba, stb... Ugyanakkor a dícséret is hozzánk jut el leghamarabb:) Az igaz, hogy a nyelvtudás az elengedhetetlen, a többit bárki meg tudja tanulni, de mindenekelőtt nem árt, ha precíz vagy:)

Ezt a szakmát szeretni kell, különben nem megy!

Van jó,rossz oldala, meg kell találni az egyensúlyt:)

2010. febr. 11. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Először is bocs az Off-ért:

meglepődve olvastam ezeket a dolgokat,én is most megyek állásinterjúra.Természetese,hogy aki emberekkel dolgozik,annak ki kell állnia ilyesmit valamint a felettesek cseszegetését-ez minden munkahelyen meg van.Látszik,hogy ti még nem dolgoztatok kórházban,én sajnos már igen(pedig csak 2hét nyári gyak. volt)...:S szerintem az után a recepciós állás megkönnyebbülés lesz :))

2010. júl. 17. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!