Milyen recepciósként dolgozni?
én 4. éve vagyok egy forgalams belvárosi szálloda éjszakás recepciósa. Nálunk a rendszer úgy működik h az adminisztratív dolgokat a nappalos brigád elintézi a foglalásoktól kezdve a szobakiosztáson át az elmenők számlájáig mindent. Nkem csak annyi marad h hitelkártya végig húz itt írja alá kérem köszönöm!
Ahham persze....
Előkerülnek a vendégek. Tyűűűh te ha most elkezdenék mesélni mekkra elmebeteg állatok vannak itt nap mint nap. És a legrosszab h mindenhez jó pofát kell vágni és mosolyogni amikor ordítnak és verik a pultot mert a gyökér elalszik a taxis bejön tőlem kérdezi teljesen jogosan h mi a fax van már az meg 20 perces késéssel lecammog és velem ordibál reggel 4-kor torka szakadtából h mirt kell számlát nyomtatnom és miért kell még kódokat pötyögnöm a hitelkárya olvasó gépen és amúgy is miért nem szóltam neki tegnap este amikor láttam őt h ha ma reggel elmegy akkor a kicsekkolás "5 percig is eltarthat" És ez csak a tegnapi sztori de minden napra jut 3 legalább. ennél durvább is. Az emberi hülyeség határtalan nemzetiségtől függetlenül.... Ehez a melóhoz csak nyelvismeret kell semmi szállodai képesítés. Amit tudok azt 2 óra alatt elmagyarázták nekem 2 hét alatt meg már átlattam annyira a rendszert h egyedül is megoldjak mindent.
Ami ide kell a nyelvtudáson kívül az a póker arc és a végtelen birka türelem.
Maguk hogy a k*rva annyukba képzelik h nincs TV (volt vmi vihar és pár csatornán kásás volt a kép) megverek mindenkit mocskos tolvajok stb stb és persze én mint recepciós én tehetek mindenről ugyebár. Ha folyik a csap ha szaros a wc ha gyűrött a lepedő ha kiég a lámpa stb stb stb. kb mint amikor a paraszt majom elkezd ordibálni a Tescoban a pénztárossal h romlott a hús. Mintha a szerencsétlen pénztáros tehetne róla mintha ő rakta vna a lejárt húst a polcra....
Nah itt ugyanaz detto
Aki ezt akarja csinálni annak többet kell nyelni mint egy főállású prostinak....
Szia!
Nos, én is csak hasonlókat tudok elmondani. Egy megyeszékhelyen lakom, itt vagyok recepciós egy középkategóriás szállodában. Kétműszakban! A 12 órázás borzasztó nehéz. Lassan két éve vagyok itt, de talán fizikailag a leginkább megterhelő. Ha valaki nem bírja fizikailag a strapát, az felejtse el.
Lelkileg szintén nehéz: MINDIG, MINDEN A RECEPCIÓSON CSATTAN. Ha a vendégnek baja van, akkor a recepcióst veszik elő először, függetlenül attól, hogy hibás-e. Rengetegszer előfordul, hogy azt élvezik a vendégek, ha kötekedhetnek... Miért nincs medence, miért nem nagyobb a szoba, stb... Ugyanakkor a dícséret is hozzánk jut el leghamarabb:) Az igaz, hogy a nyelvtudás az elengedhetetlen, a többit bárki meg tudja tanulni, de mindenekelőtt nem árt, ha precíz vagy:)
Ezt a szakmát szeretni kell, különben nem megy!
Van jó,rossz oldala, meg kell találni az egyensúlyt:)
Először is bocs az Off-ért:
meglepődve olvastam ezeket a dolgokat,én is most megyek állásinterjúra.Természetese,hogy aki emberekkel dolgozik,annak ki kell állnia ilyesmit valamint a felettesek cseszegetését-ez minden munkahelyen meg van.Látszik,hogy ti még nem dolgoztatok kórházban,én sajnos már igen(pedig csak 2hét nyári gyak. volt)...:S szerintem az után a recepciós állás megkönnyebbülés lesz :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!