Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kölcsönadtam neki, nem adja...

Kölcsönadtam neki, nem adja vissza ez működne?

Figyelt kérdés

egy ismerősőm sírva jött hogy be adta az aranyait, mert nem volt pénze, én hülye segítettem neki pénzzel, amit azóta nem hajlandó vissza adni...ez márt öbb mint 4 éve van és sehoygsem tudom vissza kapni a pénzem, tudom hogy az én hibám minek adtam neki.....semmi papír sem volt ezzel kapcsolatban, fejelenteni gondolom hiába bizonyíték hiján...DE ha rejtett felvételen rá veszem ahogy beszélek vele erről és azon tisztán hallani hogy ez megtörtént és nem adja vissza az ér valamit??

kb 80 eft értékről van szó

2014. jan. 7. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Ha az ismerősös beleegyezése nélkül készített hang illetve képfelvételt, azzal semmire sem mész, de ő beperelhet személyi jogok megsértése miatt.

Sokat nem tudsz tenni. Mivel nincs szerződés, papír, hogy te adtál neki X összeget, így le kell nyelned azt, hogy naiv voltál, és átvágtak. Ezt nevezheted tanulópénznek.

2014. jan. 7. 20:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha elismeri, hogy tartozik, még azzal sem mész kb. a magyar jogrendben semmire. Magyarország a szabad körbetartozás országa....

Ha elismeri a tartozást és egyszerűen azt mondja, hogy NEM tud most fizetni akkor csak a polgári per marad neked. Azt meg 80K-ért nem is éri meg elindítani.

2014. jan. 7. 20:37
 3/5 Gábor t ***** válasza:
0%
Szia jártam így sajnos. Bár kisebb összegel,de boldogabb leszel ha le mondasz róla. Ha érdekel részletezem egy havernak adtam kölcsön , mondta vissza adja . Jó sokszor kértem tőle, egy idő után rájöttem nem ér ez meg ennyit. Késöbb még adtam neki "kölcsön" de akkor már nem is foglalkoztam vele tovább, mert a barátom a mai napig. Ja ez 10 éve volt.
2014. jan. 7. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerős ügyvédhez hasonló esettel ment az ügyfele. Tartoztak neki, nem volt róla papír. Erre az ügyvéd írt egy levelet az adósnak, hogy bizonyítéka van, hogy tartozik 800ezer forinttal (az igazi összeg 10xese!) xy-nak, fizesse meg! Erre válaszolt az adós, hogy álljon meg a menet, csak 80ezerrel tartozik, milyen 800-ról beszél?! Na, máris megvolt a tartozáselismerő dokumentum 80ezer forintról, ugye... ;)
2014. jan. 7. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben a legjobb jól megverni vagy megveretni az illetőt. Két kancigány 10 ezerért bármikor szarrá veri.
2014. jan. 8. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!