Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen irodai szituációban?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem, meglehetősen gyakorlatlan vagyok. Az a lehetőség nem jöhet szóba, hogy szóljak a főnökömnek, mivel a főnököm egy idegbeteg ember és egyébként sem szereti, ha valaki nem tud önállóan megoldani valamit.

Tehát a szitu, hogy egy céggel el kellett volna intéztetnem valamit, megvolt a dolog, de a papírokat nem küldik már két hónapja. Kétszer is telefonáltam, hogy küldjék már, mind a kétszer az volt a válasz, hogy majd utána néznek. Eléggé béna, hogy már 2 hónap eltelt és még mindig nincsenek a kezemben a papírok, így eléggé ügyetlennek tűnök, aki még egy ilyen apróságot sem tud elintézni. Hogy tudnám rábírni a céget, hogy küldje el a papírokat?

2013. dec. 30. 23:21
 1/10 anonim ***** válasza:

"Kétszer is telefonáltam"

Ne kétszer telefonálj, hanem hússzor! Addig, amíg meg nem küldik, amit kell.

2013. dec. 30. 23:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem telefonálsz, hanem emailt küldesz, hetente minimum egyet már el kellett volna küldened. Ugyanis a telefonálásodra semmi bizonyíték, ha a főnököd kérdezi, akkor az orra alá dugod, hogy rajta vagy az ügyön, csinálod, nem a te hibád. És mindig figyelj arra, hogy kézzelfogható bizonyítékkal véded a s...gged ilyen esetekben.

A telefonáltam kétszer nem az.

A következő munkanapodon írsz egy dörgedelmes emailt, hogy azonnal szükséged van a papírokra. Aztán hogy rányomtad a küldést, szépen tárcsázod az illetőt, és megkérdezed, hogy mikorra néznek utána.

Ha a válasz az, hogy majd, akkor azt mondod: rendben, akkor holnap reggel csörgök ugyanebben az időben. Másnap újra hívod. Mikor kapom meg az iratokat? Blabla, nem tudjuk, keressük, nincs bent az illetékes. Mikor lesz bent? blabla, délután, holnap.... Jó, akkor délután 4-kor, holnap 9-kor jelentkezem. Mindezt rendkívül udvariasan és kedvesen.

Ja, ha illetékest említenek, de nevet nem, akkor kérdezd meg, hogy név szerint ki az illetékes, adják meg a közvetlen számát és email címét. Na neki azonnal írsz egy emailt.

Ezt így szépen minden egyes áldott nap csinálod, amíg a jó büdös p....ba küldenek, és összerezzennek amikor megcsörren a telefon és inkább megcsinálják amit kértél, csak hagyd már őket a fenébe.

2013. dec. 31. 01:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen átérzem a helyzeted. Sajnos ez sokhelyen így van. Az emberek nagyon buták, én volt hogy naponta 7szer telefonáltam az illetőre, hogy küldje már el a papírokat, amire szükség volt. Személyesen is találkoztam vele, de ba.szott küldeni. Emaileztem is ezerszer és persze én voltam a hibás. Egyszerűen ilyen helyzetben nem tud mit tenni az ember, én mondjuk kimerítettem minden lehetséges eszközt arra hogy rávegyem a céget a papírok elküldésére, de semmi. Ez nem egyedi eset, havonta tapasztaltam ilyet. Aztán volt olyan is, aki visszaküldi, de hibásan, hiába kértem meg hogy mit és hogyan írjon rá, mit ne hagyjon le, stb. Sajnos önálló munkavégzésre akkor képes az ember, ha van már gyakorlata, különben csak szép szavak ezek. Nekem sajnos a munkatársaim sem voltak valami segítőkészek, így amikor megkértem őket hogy adjanak tanácsot, hogy mit tehetnék, csak a vállukat vonogatták. Első munkahelyem volt és 7 hónapot húztam le így. Ott is hagytam a céget egy hónapja, mert a helyzet nem változott.
2013. dec. 31. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Te esetleg a munkatársaidtól nem tudnál segítséget kérni, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben? Biztos van egy bevált sémájuk már.
2013. dec. 31. 10:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért a 2 hónap alatt 2 telefon... kezed lábad nem törted, hogy meglegyenek azok a papírok... Napi 2x kell telefonálni meg leveleket küldeni.
2013. dec. 31. 18:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó! Igazad van, de nem vagyok egy erőszakos típus, nem tudok nyomulni.
2013. dec. 31. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Még valami - ha fontos e-mailt küldesz, akkor a Cc mezőben (Másolat) MINDIG legyen benne a főnököd, meg az uristen@menny.hu is
2014. jan. 2. 13:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor kezdd megtanulni, mert a helyedre lesz 10 olyan, aki meg eroszakos es el tudja erni, hogy elkuldjek neki az iratokat.
2014. jan. 2. 13:12
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó Hozzászóló!

Nagyon kedves vagy! Többek között az ilyen megértő empatikus személyek miatt kezdek embergyűlölő lenni. De most komolyan! Miért vagyunk mi emberek mindig ilyenek? Te pl. miért? Minek jössz erre az oldalra? Azért, hogy kötekedj? Hogy itt éld ki a való életben beléd szorult frusztrációdat azzal, hogy jól beleköss egy segítséget kérő embertársadba? Ok, megértettem. Erőszakosnak kellene lennem, mert különben lenne még helyettem 10 ember a helyemre. Nem vagyok az, és nem érdekel, hogy mennyi ember jönne a helyemre, aki sokkal alkalmasabb. Kedves és kulturált ember vagyok. Magamból indulok ki. Érted? Én biztos elküldtem volna már rég azt a papírt. Senki kedvéért nem fogok kifordulni önmagamból. Ilyen vagyok és kész és sosem leszek erőszakos és rámenős. Nem is akarok olyan lenni, gyűlölöm az arrogáns embereket.

Egyébként már megoldódott. Írtam e-mailt és kaptam választ is rá. Köszönöm azoknak, akik kedvesen, segítő szándékkal válaszoltak a kérdésemre.

A többiknek pedig üzenem, hogy olvassák el az oldal szabályzatát! A kérdésre kell válaszolni, nem pedig ítélkezni a kérdező felett.

2014. jan. 3. 19:43
 10/10 anonim ***** válasza:

A 8.valaszolo vagyok, a 2 valaszban leirtam mit kell csinalni.

Nem tudom mirol beszelsz,hogy nem a te stilusod, a munkahelyeden kaptal egy feladatot, hogy vegezd el. Nem az asztalt kell uvoltve raboritanod valakire, hanem meg kellett volna idoben szerezni par papirt udvariasan. Fel kell emelni a telefont, emailt irni, nem pedig a csodara varni.Es bizony ha nem vegzed el a feladatod, akkor fog keresni helyetted mast a fonokod Ezen nem megsertodni kell, hanem elgondolkozni, mert ha sok ilyen eset lesz, akkor elveszited a fonokod bizalmat es pillanatok alatt kapun kivul leszel. 20 eve dolgozom, ebbol ketszer kerultem ugy uj munkahelyre, hogy az elodomet azonnal kirugtak es gyorsan kerestek mast a helyere. Ebbol a masodik pont ket honapja volt....

Ez alatt az ido alatt nagyon sok emberrel dolgoztam, az 'en megcsinalnam' hozzaallasoddal nem mesz semmire. Merthogy masok meg nem csinaljak meg. Olyan kollegam is volt, aki soha semmit nem csinalt meg elso keresre csak a masodikra, mert azt az elvet vallotta, hogy sok hulyeseget kernek tole, csak az a fontos, ami miatt rendszeresen zaklatjak.

2014. jan. 3. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!