Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az Auchanban ilyen vicces...

Az Auchanban ilyen vicces szokott lenni a 3 napos cseregarancia?

Figyelt kérdés
Vettem egy porszívót. Nem volt jó a kapcsolója + ahol becsatlakozik a cső a tömítést nyomta kifelé. Visszavittem, irány a vevőszolgálat. Megkérdezték mi baja, elmeséltem (nem tudom minek ha úgysem ért hozzá). Ok. Írtak egy papírt, irány a biztonsági őr, lepecsételi aláírja és mehetek be egy eladóhoz (nem épp egy porszívót akarok lopni). Irány az eladó, kipróbálta, tényleg nem jó, de mikor már 15-ször ki-be kapcsolta elkezdett működni, mondta hogy ez már be fog járódni, de én is mondtam hogy köszi de nem bejáratni vettem egy új terméket, hanem elvárnám hogy azonnal jó legyen. Jó kicserélik, de hogy. Írt Ő is papírt hogy tényleg rossz és irány vissza a vevőszolgálat és kimehetek a bejáraton már csak egy jegyzőkönyvet írt és vissza is adta az árát. Nekem elment két órám, mert még vissza bementem venne egy ugyan olyat, mert kell és 3 hete már vettem egyet és az jó. Nem lett volna egyszerűbb odahozni a vevőszolgálatra egy ugyanolyat és kicserélni?
2013. dec. 23. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:
7%
Örülj neki, hogy kicserélték, van ahol elzavarnak, hogy ez van kopj le.
2013. dec. 23. 23:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer egy 16 centis hangszórópárt vettem az Auchanban, de kiderült, hogy 20-as kell az autómba... Visszavittem, hogy rossz a méret, szeretnék egy ugyanolyat, ami jó. Visszakaptam a pénzt és mehettem levásárolni amire akartam.
2013. dec. 23. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:
23:07 Mi az hogy elzavarnak, mikor garanciám van, számlám van. Eladtak nekem egy hibás valamit, Nekem az hogy visszaviszem költség + ahogy megvettem azonnal működni kellett volna, akár 10 perc múlva használhattam volna. Mi van ha azért veszem hogy már egy fél óra múlva porszívózzak? Épp az hogy meg kellett volna az elpazarolt időmet is téríteni amíg visszaviszem és az üzemanyag költségem is. És szerencséjük volt hogy jó hangulatban voltam mert meg is szivathatnám őket akár még most is (megvannak a papírjaim hozzá, "ellen-blokk", jegyzőkönyv stb.)
2013. dec. 23. 23:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Az olyan szuper helyeket ahol így menekül az átvert ügyfelei elől egy két telefonnal be is lehet záratni!
2013. dec. 23. 23:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Épp az hogy meg kellett volna az elpazarolt időmet is téríteni amíg visszaviszem és az üzemanyag költségem is."

Ja, te lehet így gondolod, a valóság pedig cseppet sem ilyen. A vásárlás egy egyedi jogügylet, klasszikus adás-vételi szerződés. A szerződés tárgya a garancia. Mely feltételei is megismerhetőek a vásárláskor: ha rossz visszaviszed, cserélik. Ha javítható, javítják.

Így mi az elvesztegetett idő? Hiszen te magad vállaltad a szerződés megkötésekor (gyk. vásárláskor), hogy ha rossz, te vissza fogod vinni.

Létezik olyan garancia-szolgáltatás ahol futár viszi, hozza a terméket a javításra (ez mondjuk 4-5 nap), sőt olyan garancia is, amelynél helybe megy a szerelő. De a vásárláskor mindegyik egyértelműen definiált, hogy mit kapsz az adott pénzért.

A vevőszolgálatos, ahogy te magad is mondtad: NEM ÉRT HOZZÁ, ezért küldi be az adott osztályra a terméket, ahol a műszakis kolléga fogja a szakvéleményt kiállítani, amely alapján a vásárlói kifogás jogos lesz.

A műszakis kolléga pedig meg is tette ezt, az alapján a vevőszolgálat kifizette a termék árát, téged kár nem ért.

2013. dec. 24. 00:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A három napos cseregaranciát pedig meg kellene már jegyezni miről szól:

"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A fentiek alapján a Korm. rendelet mellékletében felsorolt, kötelező jótállás alá eső termékekkel (általánosságban 10.000,-Ft vételár feletti bútorok, órák, hangszerek, írógépek, számológépek, számítógépek, távcsövek, pendrive, fényképezőgép, rádió, porszívó, mosógép stb.) kapcsolatban a kereskedőnek kötelessége a cserét elvégezni, ha a termék rendeltetésszerűen nem használható.

És itt a lényeg: "HA A TERMÉK RENDELTETÉSSZERŰEN NEM HASZNÁLHATÓ". Ezt kellett igazolnia a műszakis munkatársnak.

2013. dec. 24. 00:05
 7/9 anonim ***** válasza:
86%

" van ahol elzavarnak, hogy ez van kopj le"

És van aki ilyenkor le is kopik. ;-) Na aki ennyire nem áll ki az igazáért az meg is érdemli.

2013. dec. 24. 03:23
 8/9 anonim ***** válasza:
21%

Kösz, hogy leszavaztatok...

Amúgy meg igen van ahol elküldenek,mert néha olyan képtelen sztorikat mondanak és van mikor direkt addig és úgy tesztelik azt a vackot amíg nem azt csinálja mint kéne és akkor szia vidd el, meg mindig kitalálnak valami mesét ők is, persze az esetek nagyobb %-ban cserélnek, de néha szeretnek kib*szni másokkal, én természetesen szétverem a pultot amíg nem adja vissza a pénzem vagy cseréli ki, volt, hogy vettem Energiaitalt, de 40ft-l többe került, mint ami kivan írva, én már ilyenkor is odamegyek, hogy rohadjatok meg átakartok verni?! adjátok vissza a 40ft-om (természetesen nem a 40ft-ről van szó, hanem arról, hogy átbasznak) ezért folyton számolom mennyinél járok, észben tartom mi mennyibe került (szerencsére nem okoz gondot a sok cucc árát megjegyezni) és ha valami eltérést látok egyből megyek pattogni, mert már nem egyszer leakart húzni 500ft-kal... Hát ha még valami olyat sóznak rám ami nem is jó tyűűű...

Na mind 1, kár volt ideírni a sok leszavazós marha miatt.

2013. dec. 24. 08:51
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
S itt most mi volt a baj? Azt szeretnéd, hogy fizessen neked az Auchan, azért mert te vásárolgatsz? Inkább tényleg örülj neki, hogy ilyen egyszerűen megoldódott a dolog. Aki olcsó Auchanos porszívót vesz, az ne számítson arra, hogy majd luxus-szerelő jön a házhoz. Szerény véleményem szerint a leírtak alapján teljesen korrektül járt el a madaras-tesco.
2013. dec. 24. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!