Tolerálható-e az, hogy a párom kölcsönadott egy ismerősének bizonyos összeget akkor, amikor a rezsibe nem fizet bele?
Teljesen egyetértek veled.
Ha együtt éltek, akkor mindkettőtöknek részt kell vállalni a rezsi és a kajaköltségben, főleg, ha még meg is teheti, tehát semmi "átmeneti" problémája nincs, mint pl. munkanélküliség. Én biztos totál kiakadnék még akkor is, ha osztoznánk a költségeken, de nem beszélné meg velem, hogy kölcsön akar adni. Talán akkor nem foglalkoznék vele, ha nagyon jól el lennénk engedve anyagilag, de míg hónapról hónapra élünk illetve van mire spórolni (nem luxus), akkor igenis beszélje meg velem!!! Ha nem akarja (nem tudja), ne értse meg, de akkor is fizesse ki előbb a rá eső részt, aztán jótékonykodjon. (Hú ez tényleg kegyetlenül hangzik...)
Hát figyi, őszinte leszek, ha kijöttök, ki tudjátok fizetni így is a rezsit, akkor nem tartom rossznak, hogy a párod másnak is segít.Ebben semmi rossz nincs szerintem.
Az már más kérdés, hogy nem közös a pénzetek, és úgymond most neked tartozik, de mi mondjuk ezekhez máshogy állunk hozzá.Férjemmel közös minden, és ha ő úgy gondolja hogy adni szeretne, akkor adunk. Ez egy jó tulajdonság!
Jó az ha úgy cselekedsz másokkal, ahogy szeretnéd hogy veled tegyenek. De persze mivel közösen kéne a rezsit fizetni ezt jó ha megbeszéled vele...De gondolj bele, hogy 3 gyereket nehéz egyedül nevelni...tényleg jó ha az ember figyelmes tud lenni mások szükségeire is.
Gondolom nem ezt a választ vártad, de én így gondolom.
Én ezen nem akadnék ki. Kölcsönadta. Attól, hogy naponta húszszor elmondod, attól se ez nem változik meg, se előbb nem kapjátok vissza a pénzt.
Az pedig, hogy olyannak adta aki jobban rászorul mint ti én úgy vagyok, hogy lehet, hogy még egyszer nektek is szükségetek lesz valakire aki így gondolkodik. Ha most nem haltok éhen és a villanyt se kapcsolják ki, akkor legalább volt egy jócselekedete a párodnak.
És maximálisan egyetértek veled! Szégyellhetné magát, hogy te ilyen rendes vagy vele és ő ezzel visszaélt! Oké segítsünk másokon, de akkor ha tudunk, dolgozunk...stb.
Különben sem ismerjük a másik felet, nem olyan biztos az, hogy annyira rászorulna. Nem kell naivnak sem lenni, hisz nem ismerjük a részleteket. Hol él(albérlet, saját, kap-e gyerektartást a gyerekek után...). Szóval szerintem hibázott. És szerintem beszélj vele, mond el hogy nem az bánt, hogy segíteni próbált, hanem az hogy úgy, hogy közben te egyedül vagy a problémákkal, fizetnivalókkal, és ez így nem jó, rosszul esik neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!