Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tolerálható-e az, hogy a...

Tolerálható-e az, hogy a párom kölcsönadott egy ismerősének bizonyos összeget akkor, amikor a rezsibe nem fizet bele?

Figyelt kérdés
A párom arra hivatkozik, hogy az illető egyedül nevel 3 kiskorú gyereket, nagyon szegényen élnek, komoly tartozásokat halmozott fel. Ez az illető vagy nem, vagy csak minimális összegekben törleszti a tartozását. Ugyanakkor én pedig fizetem egyedül a rezsit, a kaját - mindent, a párom semmit, de kölcsönt ad idegennek (számomra idegen az illető, de egyébként pedig én soha nem kértem kölcsön senkitől, de nem is adok tekintettel éppen ilyen esetre, hogy vagy nem adja meg, vagy csak az illető huzamosabb "nyakára járása" által, amire nekem legalábbis sem időm, sem energiám nem lenne...!)
2009. nov. 26. 10:45
 1/7 A kérdező kommentje:
A párom azt mondja nekem, hogy szerinte én könyörtelen vagyok, hogy a kölcsön miatt többször rosszallásomat fejeztem ki neki pláne, mert látom, az illető nyakára a párom sűrűn a nyakára jár, hogy kapja már vissza a kölcsön összegének legalább egy részét. Mondtam már azt is, először a saját rezsinket kellene fizetni és nem csak nekem, hanem neki is, nem pedig másnak pénzt adni.
2009. nov. 26. 10:47
 2/7 anonim válasza:

Teljesen egyetértek veled.

Ha együtt éltek, akkor mindkettőtöknek részt kell vállalni a rezsi és a kajaköltségben, főleg, ha még meg is teheti, tehát semmi "átmeneti" problémája nincs, mint pl. munkanélküliség. Én biztos totál kiakadnék még akkor is, ha osztoznánk a költségeken, de nem beszélné meg velem, hogy kölcsön akar adni. Talán akkor nem foglalkoznék vele, ha nagyon jól el lennénk engedve anyagilag, de míg hónapról hónapra élünk illetve van mire spórolni (nem luxus), akkor igenis beszélje meg velem!!! Ha nem akarja (nem tudja), ne értse meg, de akkor is fizesse ki előbb a rá eső részt, aztán jótékonykodjon. (Hú ez tényleg kegyetlenül hangzik...)

2009. nov. 26. 11:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát figyi, őszinte leszek, ha kijöttök, ki tudjátok fizetni így is a rezsit, akkor nem tartom rossznak, hogy a párod másnak is segít.Ebben semmi rossz nincs szerintem.

Az már más kérdés, hogy nem közös a pénzetek, és úgymond most neked tartozik, de mi mondjuk ezekhez máshogy állunk hozzá.Férjemmel közös minden, és ha ő úgy gondolja hogy adni szeretne, akkor adunk. Ez egy jó tulajdonság!

Jó az ha úgy cselekedsz másokkal, ahogy szeretnéd hogy veled tegyenek. De persze mivel közösen kéne a rezsit fizetni ezt jó ha megbeszéled vele...De gondolj bele, hogy 3 gyereket nehéz egyedül nevelni...tényleg jó ha az ember figyelmes tud lenni mások szükségeire is.

Gondolom nem ezt a választ vártad, de én így gondolom.

2009. nov. 26. 11:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdeznék: miért nem fizet a párod rezsit? Eddig sem fizetett, vagy csak most, hogy kölcsönadta? Mert ha eddig nem kértél tőle hozzájárulást, akkor most honnan kellett volna tudnia, hogy igényt tartasz rá? Hozzáteszem nem helyes hogy csak te fizeted, holott ő is megtehetné. Ha pedig eddig fizetett, most pedig inkább kölcsönadta, ahelyett, hogy neked adta volna, ezen elgondolkodnék. Miért jár a nyakára a másiknak? Jobban érzi magát vele, mint veled?
2009. nov. 26. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ezen nem akadnék ki. Kölcsönadta. Attól, hogy naponta húszszor elmondod, attól se ez nem változik meg, se előbb nem kapjátok vissza a pénzt.

Az pedig, hogy olyannak adta aki jobban rászorul mint ti én úgy vagyok, hogy lehet, hogy még egyszer nektek is szükségetek lesz valakire aki így gondolkodik. Ha most nem haltok éhen és a villanyt se kapcsolják ki, akkor legalább volt egy jócselekedete a párodnak.

2009. nov. 26. 12:03
 6/7 A kérdező kommentje:
A párom huzamosabb ideje munkanélküli segélyen van. Mivel ez kevés, ráhagytam, csak minimális összeggel vagy azzal se járuljon a közös költségekhez, pedig én fizetem a lakáshitelt is minden költségen felül (ezt elfelejtettem leírni eddig). De az, hogy úgy cselekedtem, ne vagy csak minimális összeggel járuljon a közös költségekhez nem azt jelenti, hogy akkor kölcsönadjon másnak. Az illetőnek vannak más ismerősei és tudtommal egy élettársa is.
2009. nov. 26. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

És maximálisan egyetértek veled! Szégyellhetné magát, hogy te ilyen rendes vagy vele és ő ezzel visszaélt! Oké segítsünk másokon, de akkor ha tudunk, dolgozunk...stb.

Különben sem ismerjük a másik felet, nem olyan biztos az, hogy annyira rászorulna. Nem kell naivnak sem lenni, hisz nem ismerjük a részleteket. Hol él(albérlet, saját, kap-e gyerektartást a gyerekek után...). Szóval szerintem hibázott. És szerintem beszélj vele, mond el hogy nem az bánt, hogy segíteni próbált, hanem az hogy úgy, hogy közben te egyedül vagy a problémákkal, fizetnivalókkal, és ez így nem jó, rosszul esik neked!

2009. nov. 28. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!