Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan bánjak jobban a pénzzel?

Hogyan bánjak jobban a pénzzel?

Figyelt kérdés

Nem azzal van gond, hogy nem keresek eleget, mert 20 évesen is már jobb órabérben vagyok, mint a Magyarországi átlag.

Viszont nem nagyon tudok a pénzzel számolni, azt sem tudom megbecsülni, hogy a boltban mennyi lesz a végösszeg.

Most, hogy karácsonyi ajándékokat vásárolgattam, azt sem tudtam, mit kinek veszek, és elköltöttem annyi pénzt, hogy most már csak nagyon-nagyon szűkösen, vagy sehogy nem fogok kijönni ebben a hónapban :S

2013. dec. 19. 20:16
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
És igen, magam gazdálkodok már 2 éve (annyi ideje költöztem el otthonról, azóta saját kasszán vagyok, és bevételem is volt szinte folyamatosan, amikor nem, akkor a szüleim segítettek be). Ilyen még nem volt, illetve egyszer volt, hogy hónap végén egy hetet kellett kb. 4000-5000 forintból kihozni. Az valahogy sikerült de magam sem tudom, hogyan.
2013. dec. 19. 20:18
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Ne vásárolj hirtelen felindulásból, írd össze mi kell, és csak azt vedd meg, figyelj, hogy azonos termékek közül ár-értékben a legjobbat vegyed, nézd meg, hogy az állandó kiadásaidon tudsz-e faragni (rezsi, tv, telefon, internet), ha szórakozni mész, ne a legdrágább helyen idd le magad stb.
2013. dec. 19. 20:28
 3/13 anonim válasza:
73%
Ird fel magadnak hogy havi kiadások ird fel kaja pia szorakozás és vezesd a honapodat
2013. dec. 19. 20:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Az első háromnegyed évben kb. volt egy ilyen listám, és sikerült úgy lefaragnom a kiadásaimat, hogy napi 1200-1800 forintból meg tudtam élni. Most viszont hogy kicsit több pénzem van, ez nem megy, pedig jó lenne, ha félre is tudnék tenni. Elsőre persze könnyűnek hangzik, elvégre nem nagy szám egy ilyen listát vezetni (én is így gondoltam), de most, hogy lefoglalja az agyam a rengeteg munka és tanulás, egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy pár hónapnál tovább tartsam ezt a listát.
2013. dec. 19. 20:41
 5/13 A kérdező kommentje:

Csak durva, hogy akkor valahogy kijöttem napi annyiból (a rezsit meg a lakbért nem számítva, az havi 35 volt fixen), most meg kb. egy óra alatt megkeresek annyit, elvileg csomót félre kéne tudnom tenni, közben meg ugyanúgy kijövök. (Jó, a tanulás költségei végett van egy kb. havi 30 ezres kiadásom magántanárra, de még így is maradnia kéne némi pénznek)

Az a baj, hogy most nem csak a motivációm hiányzik, hanem ténylegesen az időm is ahhoz, hogy spóroljak, hiszen alig vagyok otthon, képtelen vagyok mindig a legolcsóbb kaját főzni, stb. Készételeket eszek vagy étteremben, miközben korábban simán volt időm arra hogy olcsóbb helyeken vásárolgassak, eltöltsem az időt a főzéssel, stb. Most már az is megterhelő, hogy a listát napi szinten vezessem. (Sőt akár hogy az e-mailjeim elolvassam. Most is van legalább 100 olvasatlan)

2013. dec. 19. 20:45
 6/13 anonim ***** válasza:

Olvasgasd ezt a blogot:

[link]

2013. dec. 19. 21:25
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezt régen olvastam! :)
2013. dec. 19. 21:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt kiszámoló blog (szerintem neked egy személyes tanácsadást is megérné kifizetni akár nála, akár már TÉNYLEG független tanácsadónál), másrészt a pénz egy részét fizetés napján le kell kötni. Így nincs csábítás.

Kb ugyanazt mondod, mint az állandóan fogyókúrázó kövér emberek: fogynék, de hát mindig ott a kaja, ami kéri, hogy egyem meg és nem értem, hogy miért vagyok még mindig 150 kg.

2013. dec. 20. 08:38
 9/13 anonim ***** válasza:

Ez is mint minden csak akarás kérdése. Nem akarásnak csak nyögés a vége.

Én excelben vezetem a kiadásaimat az utolsó fillérig, ha csak egy wc gurigát vettem akkor is. Igy elég jól tudok spórolni.

2013. dec. 20. 09:15
 10/13 anonim ***** válasza:

nagyon kíváncsi lennék hogy mivel keresel te 1 óra alatt 35e-et, mikor a sztárügyvédeknek sincs ennyi.

azt ne mondd hogy tőzsde, mert egyből felvágom az ereimet.

2013. dec. 20. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!