Hogyan bánjak jobban a pénzzel?
Nem azzal van gond, hogy nem keresek eleget, mert 20 évesen is már jobb órabérben vagyok, mint a Magyarországi átlag.
Viszont nem nagyon tudok a pénzzel számolni, azt sem tudom megbecsülni, hogy a boltban mennyi lesz a végösszeg.
Most, hogy karácsonyi ajándékokat vásárolgattam, azt sem tudtam, mit kinek veszek, és elköltöttem annyi pénzt, hogy most már csak nagyon-nagyon szűkösen, vagy sehogy nem fogok kijönni ebben a hónapban :S
Csak durva, hogy akkor valahogy kijöttem napi annyiból (a rezsit meg a lakbért nem számítva, az havi 35 volt fixen), most meg kb. egy óra alatt megkeresek annyit, elvileg csomót félre kéne tudnom tenni, közben meg ugyanúgy kijövök. (Jó, a tanulás költségei végett van egy kb. havi 30 ezres kiadásom magántanárra, de még így is maradnia kéne némi pénznek)
Az a baj, hogy most nem csak a motivációm hiányzik, hanem ténylegesen az időm is ahhoz, hogy spóroljak, hiszen alig vagyok otthon, képtelen vagyok mindig a legolcsóbb kaját főzni, stb. Készételeket eszek vagy étteremben, miközben korábban simán volt időm arra hogy olcsóbb helyeken vásárolgassak, eltöltsem az időt a főzéssel, stb. Most már az is megterhelő, hogy a listát napi szinten vezessem. (Sőt akár hogy az e-mailjeim elolvassam. Most is van legalább 100 olvasatlan)
Olvasgasd ezt a blogot:
Egyrészt kiszámoló blog (szerintem neked egy személyes tanácsadást is megérné kifizetni akár nála, akár már TÉNYLEG független tanácsadónál), másrészt a pénz egy részét fizetés napján le kell kötni. Így nincs csábítás.
Kb ugyanazt mondod, mint az állandóan fogyókúrázó kövér emberek: fogynék, de hát mindig ott a kaja, ami kéri, hogy egyem meg és nem értem, hogy miért vagyok még mindig 150 kg.
Ez is mint minden csak akarás kérdése. Nem akarásnak csak nyögés a vége.
Én excelben vezetem a kiadásaimat az utolsó fillérig, ha csak egy wc gurigát vettem akkor is. Igy elég jól tudok spórolni.
nagyon kíváncsi lennék hogy mivel keresel te 1 óra alatt 35e-et, mikor a sztárügyvédeknek sincs ennyi.
azt ne mondd hogy tőzsde, mert egyből felvágom az ereimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!