Hogyan kerülhet hivatalosan megjelenítésre, hogy nekem tulajdonom van egy házból, ilyen esetben?
A párom nem a férjem, hivatalosan élettársak sem vagyunk. A páromnak volt egy telke, erre építkeztünk. Ő hitelt vett fel. Ezt fizeti is, de én is beleraktam 6 illió forintot az építkezésbe, sajnos papír nincs róla, eddig. Szeretném ha lenne.
Ő szerinte tulajdonrészem addig nem lehet hivatalosan papíron, míg 20 év múlva a hitel le nem jár. Addig csak ő és a bank szerepelhet a tulajdoni lapon. Ez igaz?
Ha igen, akkor milyen szerződést kell írni, hogy nekem ott van a pénzem? Ha véletlenül történne vele valami, akkor a gyermeke az örökös, és a pénzemet is ő kapná, ami nem jó.
Azt mondta írjunk valami papírt, ha szétválnánk, nekem ennyi járna. Ilyennel foglalkozik ügyvéd? Kb mennyit kérhet el érte?
Abban valószínűleg igaza van a párodnak, hogy a tulajdonrész szerzése nem megoldható, amíg él a hitelszerződés a bankkal, ugyanis a bank nem fogja engedélyezni.
A párod írhat végrendeletet, hogyha bármi történne vele a ház X részét rád hagyja. Ennek semmiféle akadálya nincs.
Írhattok egy polgári kölcsönszerződést is, hogy te 6M forintot adtál neki kölcsön, aztán ha lejár a hitel (és még együtt vagytok) akkor rádírjátok a ház X részét és széttépitek a papírt.
Aztán kaphatsz haszonélvezeti jogot is az ingatlanra (bár lehet ehhez is kell a bank beleegyezése), akár életfogytig tartót vagy X évre.
Van előttetek pár lehetőség.
Ha minden hitellel terhelt ingatlannál megvárnák a hitel futamidejének végét, egyetlen ilyen ingatlant sem lehetne értékesíteni...
Valószínű a párod inkább a hitelszerződés módosításával járó procedúrát szeretné elkerülni, azért mondott ilyen orbitális baromságot!
Írjatok kölcsönadási szerződés akár ügyvéd, akár közjegyző előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!