Bele merjek menni az angol vásárlásba/ Nigériai csomagküldésbe?
Hirdetem a telefonomat az aprod.hu-n (is). Egy angliában élő hölgy írt a hirdetésre, Nigériában élő testvérének kellene elküldenem a készüléket. Mindent részletesen leegyeztettünk. El is utalta az összeget, a banktól kaptam egy mailt, hogy scanneljem be a feladóvevényt és akkor már folyósítják is a pénzt a számlámra. Bank honlapja: [link]
Nem tudom, hogy találkozott-e már valaki ilyennel, számtalan kérdés merül/merült fel bennem, melyre hellyel-közzel válaszolt is a vevő, de a konkrét kérdés, hogy be merjem-e vállalni az üzletet. Tegnap írtam a banknak egy mailt arra a címre, ami az értesítő üzenetben meg van adva, de még nem válaszoltak rá.

hát Te hülye vagy
ez a nigériai csalás, soha nem kapod meg a pénzt
gondolod Angliában nem lehet kapni a telefont? Ott nem tudná megvenni és kiküldeni a rokonának? Már ha lenne kint rokona, már ha nővel levelezel egyáltalán.
A trükk annyi, hogy feladod a csomagot postán, ők pedig soha nem fizetnek, természetesen nincs a banknál letétben a pénz, Te soha nem kapod vissza, az -email cím pedig meg is szűnik és futhatsz a pénzed/telefonod után
nézz utána, hogy nigériai csalás, tele van vele a net.

Valószínűleg csalás, de várd meg mit válaszol a bank, azon kívül a bank nevére és a nigériai csalás stb szavakra keresve is lehet informálódni...
Nézd meg hogy a bank mennyire megbízható.
Biztos volt valami szám a mail-ben, ami a tranzakciót azonosította, tehát a számmal érdeklődj a banknál mail-ben hogy mi újság...

Dettó!
160 USD-to mondtam, hogy utaljon erre azt mondja mind a 190-et átnyomta. Kaptam egy tranzakciós számot, de a Lloyds bank hivatalos honlapján nem lehet velük mailen keresztül kapcsolatba lépni velük. Ellenben én kaptam egy valűszínű FAKE címet, amiről jött is válasz, hogy persze persze utaljam, stb stb. Itt már 160 dollár volt feltüntetve, az előbbi 190-hez képest. ( miután tájékoztattam drága Sandra-t, hogy nem megfelelő az összeg )

Lehet számodra eddig nem volt világos, ezért egy kicsit szájbarágósavban :
Nincs ilyrn bank, amit ők emlegetnek, csak van egy weblap, ami olyan, mintha egy banké lenne.
Te éppen ezért soha nem fogod megkapni azt a pénzt, még akkor sem, ha tényleg feladod az árút, amitől a Jóisten taryson téged távol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!