Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Téli közmunka program- ki tud...

Téli közmunka program- ki tud válaszokat adni?

Figyelt kérdés
Az még hagyján, hogy négy hónap helyett 7 hét alatt lezavarják a pénzügyi ügyintéző tanfolyamot, de arra már senki nem válaszol, h mi van akkor, ha esetleg nem sikerül a vizsga?? Akkor fizetnem kell keményen? Mert akkor inkább már most abbahagyom. Vagy mi van akkor, ha a hiányzás meghaladja a 10%-ot, mert mondjuk beteg a gyerekem? A kérdés rengeteg, de válasz nincsen.
2013. dec. 8. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellett képzési szerződést aláírnotok?
2013. dec. 8. 20:38
 2/10 A kérdező kommentje:
De igen, kellett, csakhogy az elég foghíjas. Benne van többek között, h sikertelen vizsga esetén pótvizsgát kell tenni, de hogy annak a költsége kit terhel, arra nem tér ki. Az is benne van, hogy 10% a megengedett hiányzás, de mi van, ha többet hiányzom???? megy az ujjal mutogatás, senki nem tud semmit - vagy senki nem akar ezzel már érdemben foglalkozni.
2013. dec. 8. 20:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
3 oldalú (nem darabszámra értve, hanem szerződő felekre értve) a szerződésetek, mint a munkaügyi által szervezett "jelentkezős" tanfolyamoknak?
2013. dec. 8. 21:11
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem igen.
2013. dec. 8. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ugyanúgy "működtetik", mint a "jelentkezős" tanfolyamokat, akkor:

Ha a hiányzás bármi okból meghaladja a 10%-ot, kizárnak a tanfolyamból (megszegted a feltételt)

A pótvizsga általában ingyenes (ettől a képző intézmény eltérhet)

Viszont, ha nem végzed el a tanfolyamot (kizárnak, abbahagyod), a képző intézmény behajtja rajtad a képzési költséget (mivel a munkaügyi csak annyi ember után fizet, ahányan ténylegesen járnak; a képző meg mindenképp a pénzéhez akar jutni)

A 7 hét nem olyan sok (pénzügyi ügyintézőihez túl kevés is), ha már aláírtad a szerződést a képzővel, ne mondd fel, mert sokat kell fizetned.

2013. dec. 8. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nem kell félned, attól, hogy nem fog sikerülni, ismerős mesélte mikor munkaügyis tanfolyamra járt, vizsgán írták a táblára a megoldásokat, mindenkinek 4 v. 5-ös lett. Amikor én jártam normál úton egy tanfolyamra, ott pénzügyből együtt vizsgáztunk a munkaügyis tanfolyamosokkal, ott ezt nem tették meg, de ők vizsga után összegyűltek a folyóson és a tanár visszaadta nekik a feladatlapokat és mindenki szeme láttára töltögették ki.
2013. dec. 9. 08:56
 7/10 anonim ***** válasza:
66%
nekik az a munkája,hogy egy papírt adjanak nektek. senki nem fog megbukni a vizsgán,tényleg úgy működik,mint ahogy az előző írta. viszont ezzel a munkáltatók is tisztában vannak,és sohs az életben nem fogsz egy ilyen tanfolyammal elhelyezkedni,főleg nem pénzügyi területen, ahová a rendes 2 évet kijárt okj-sok sem kellenek, erre a területre diploma kell
2013. dec. 9. 11:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Ami azt illeti, nem is nagyon szeretnék ilyen területen dolgozni.

Remélem, igazatok lesz, ami a vizsgát illeti! :)

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 9. 17:09
 9/10 anonim válasza:
Én is pénzügyi tanfolyamra járok a Munkaügyi központ által (nem teljesen saját akaratból). A héten a vizsga menete már kb. 3-szor változott, arról nem beszélve, hogy a szóbeli tételek, amit pár napja kaptunk meg teljesen másak, mint amit a tanárok kaptak útmutatót. A Kormányhivataltól voltak kint, ahol jeleztük, hogy a tanárok nem kaptak tantervet és így elég nehéz Nekik leoktatni Minket. Erre a „politikus” (magát így hívta) megkérdezte, hogy tankönyvet kaptunk-e!!!!! Kevés idő, Tanterv nélkül, Tankönyvek nélkül……….. Nagyon kíváncsi leszek ezek után a vizsgára, eddig nem féltem, de sajnos most már igen. Véleményem szerint ez a dolog több sebből is vérzik.
2014. jan. 29. 09:09
 10/10 anonim válasza:
Na, most vagyok túl a téliközmunka keretében a pénzügyi képzés OKJ-s írásbelin. Hát nálunk kőkeményen vették!!!!! 12 emberből 1 ment át (az Én lettem). Ki tanultam belem!!! Közben találtam munkát, úgy hogy nem sok időm volt, de ami szabad maradt azt tanulással töltöttem. 55%-ra lett elég. Felháborító!!! A dolgozat fele olyanokkal volt tele, amit nem is tanultunk!!!!!! Mivel a tanárok azt se tudták mit is kell tanítaniuk. De persze ezt Mi szívjuk meg. Úgy hogy ez nem a szokványos munkaügyis vizsga volt!!!!
2014. márc. 29. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!