Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell sikeresen alkudni?

Hogyan kell sikeresen alkudni?

Figyelt kérdés
Praktikát, tippeket, "receptet" szeretnék rá kapni, hogy sikerüljön az alku...Nemtudom gyakorlatban hogyan kell ezt csinálni. :( Válaszokat köszi!
2009. nov. 23. 10:51
 1/9 anonim válasza:
Attól függ, melyik nézőpontot szeretnéd megközelíteni. Írd le azt is, és akkor készségesen válaszolok-szió!
2009. nov. 23. 12:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Nézőpont??? Egyértelmű hogy a vevő akar alkudni, nem pedig az eladó! A részletek nem lényegesek sem az hogy min akarok jóljárni, hanem a hangsúly az alkun van! Hogyan kell úgy alkudni hogy nyílván elsősorban én, majd az eladó is jól járjon? Ez érdekel, ehhez nem kell semmiféle nézőpont! Olyan titokzatos ne légy, ha tudod légyszi oszd meg velem! :)
2009. nov. 23. 12:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezt kimondta neked hogy a vevő akar alkudni csak?

Te még soha nem adtál el semmit? Az eladó is alkuszik.

Ha például nagyon el akar adni valamit. Vagy ha meg van szorulva. A vevő meg ha nagyon meg akar venni valamit de nincs annyi pénze.

Na ha vevőként akarsz akkor először is az eladó azt fogja mutatni feléd mintha nem is akarná annyira eladni.

Ha kiszimatolod hogy mégis nagyon el akarja akkor onnantól van esély hogy enged. Persze csak akkor ha nem látja rajtad hogy nagyon kéne a cucc. Ha azt mondod neki hogy ez nem ér már semmit és a hibáit hangsúlyozod (bármit amit csak találsz rajta) akkor talán van esélyed.

Remélem hasznos volt a válaszom.

2009. nov. 24. 07:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)
2009. nov. 24. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez erősen szituáció és emberfüggő,nincs tuti recept,gyakorolj! :-)
2009. nov. 26. 13:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Íme egy hatékony taktika:

1. soha ne mondj te árat! Az eladó mondjon mindig számot!

2. Mondd erre: Ennél kedvezőbbre számítottam!

3. Ha megkérdi mért mennyire gondoltál akkor is a válasz: ennél kedvezőbbre!

4. Erre nagy eséllyel mond az eladó még egy árat, de te ugyanazt csináld mint a 2.-nél!

5. Biztos az eladó elkezd magyarázkodni, hogy így meg úgy, ennél lejjebb már nem mehet, mert neki is sokba van meg stb, DE NEKED KUSSBA KELL MARADNOD! Csak azt hajtogasd: ennél kedvezőbbre számítottál!

6. Biztos rohadt pipa lesz az eladó, DE EZ A CÉL! Feszísd a húrt a végsőkig.

7. Amikor látod hogy feladja a másik fél, akkor váltasz: Nézze, én ennyire gondoltam: mondj egy 20%-al alacsonyabb árat mint az eladó utolsó ajánlata!Folytasd: de tudja mit! Felezzük meg, hogy se nekem se magának ne legyen igaza! Ha minden oké akkor a leguccsó ár alatt 10%-al elhozod a cuccot.

A technika lényege, hogy végig fegyelmezett lény, előtte sokat gyakorold!

2009. nov. 27. 17:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Ilyen válaszokra lenne szükségem. :)
2009. nov. 27. 20:40
 8/9 anonim válasza:
Na igen, csak ilyenkor mi van ha az eladó visszavág és azt mondja, hogy: Én ennél többre gondoltam. (-mármint árban)
2015. okt. 29. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
1-Eladóként nem fogok árat mondani,hiszen ha árulok vmit annak már kiirtam vagy elmondtam az árát.Saját magamnak nemfogom lefelé csökkenteni az árat..hülye lennék.. :-) A vevő ismeri az irányárat,annak tükrében mond egy összeget,ha az általam elképzelt közelébe van akkor talán lesz üzlet,ha vicckategóriás az ajánlat vagy csak szórakozik,akkor meg kitessékelem a kapun.
2015. okt. 31. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!