USPS Express postai csomag amerikából?
Sziasztok! Amerikai barátom beújjított magának egy új iPhone-t és a régit (iphone5) teljesen ingyen elküldte nekem (én csak küldtem 100usd a postára paypal-el) Nost a vám megfogta a csomagot. Adatok bekérése stb elvileg kapok majd levelet. Nost hogy biztonyítom vagy milyen dokumentumokat kérnek be? Nincs semmi csak a 100 dolláros paypal utalás, mivel teljesen ingyen kaptam! Ezzel lett küldve:
Priority Mail Express International™
$100 insurance included Insured - PO to Addressee
és külön is biztosítva 500 dollárral vagy valami ilyesmi.
Nost ilyenkor mi lesz a teendő? Az eredeti árát veszik az iphone-nak? Azt hogy tennék, mivel ez több mint 12 hónapos használt telefon. (Amit egyenlőre még használni sem tudok itt magyaroszágon)
Köszönöm!
Nem tudom hol laksz, de Pesten ilyenkor az ember az értesítéssel besétál az Orczy téri vámhivatallal összenőtt postahivatalba. Ha pénzért vett termék, akkor a készülék ára + szállítási költség lesz a vám alapja, ráteszik a 3% vámot (elméletben, nem kell fizetni), és a vámmal növelt összegre eső ÁFA-t kell befizetni, utána megkapja az ember a csomagot.
SZokás olykor vett tárgyakat is ajándékként küldeni, de hidd el, meg tudják nézni mindennek az átlagos piaci értékét, autótól az xboxig... az ajándékod használt értéke + szállítási költség áfáját valószínűleg ki kell majd fizetned.
Az senkit nem érdekel, hogy használt. Szerinted csak új dolgot lehet venni??
Ez most bukta, fizetsz és örülsz vagy visszaküldik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!