Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Befektetési céllal szeretnék...

Befektetési céllal szeretnék ezüstöt venni. Van valami tippetek?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 19:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Persze ha a befektetésének alapvető célja az, hogy ne értéktelen papírban, vagy semmitmondó elektronikus formában legyen elérhető a vagyona, hanem kézzel fogható, hamisíthatatlan, leértékelhetetlen fizikai formában, akkor marad a fizikai ezüst vásárlása. Arra a legjobbak szerintem az 1964 előtti USA érmék.
2013. dec. 5. 13:05
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm választ! eléggé kimerítő volt.
2013. dec. 9. 15:24
 13/13 polarbeer ***** válasza:

Ha kézzel fogható fizikai ezüstöt akarsz venni, akkor ezüstérmékbe érdemes fektetned.

Ehhez egy minimális numizmatikai ismeret szükséges: tudnod kell, hogy mennyi a színezüsttartalma a várhatóan leggyakrabban eléd kerülő pénzeknek. Magyarországon ezek az 1992-95 közti 200-asok, 1946-47-48-as 5 Ft-osok, 1930, 1938, 1939 5 pengők, 1 és 2 pengősök 1926 - 1939 közt, 1, 2, 5 koronák (vagy osztrák corona-k) 1892 - 1910 közt. Én, mint numizmatikus, és befektető egyben ezekből az érmékből próbálok minél többet felhalmozni minél olcsóbban. Előttem írták, hogy az 1967 (vagy 1964) előtti USA dollárokba érdemes fektetni. Nos, a kínaiak igencsak szeretik hamisítani az USA ezüstöket. Ez a hamisítási hullám a magyar történelmi pénzeket még nem érte el, eddig, amiket láttam hamis 5 koronát, azt fogta a mágnes..szóval elég egyértelműen kideríthető a hamis volta.

Jelenleg mind az arany, mind az ezüst igencsak mélyponton van (a kb. 1 évvel ezelőtti állapothoz képest), de hiszek benne, hogy ismét fel fog menni a nemesfémek ára. Ha igazam van, akkor pedig most kell vásárolni, amíg olcsó. :)

Természetesen ez az elektronikus nemesfémekkel is igaz, csak én azokkal nem foglalkozom.

Üdv.:

polarbeer

2013. dec. 22. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!