Ezt megteheti a munkáltató?
Figyelt kérdés
Beadtam a felmondásom a munkahelyemen ,de azt mondták, hogy 15 nap a felmondási idő és ha azt nem dolgozom le nem kapok munkanélküli segélyt (tudom hogy már nem ez a neve)ez igaz?2013. dec. 3. 11:08
1/11 pbiker válasza:
Mi van a szerződésedben? Ha van szerződésed, akkor lapozd fel! Aszerint a helyzet egyértelmű.
Ha nincs szerződésed, vagy feketén vagy mittudomén hogy dolgoztál, akkor meg közös megegyezés, de nem kényszeríthet semmire.
Nekem a cégnél például asszem 60 nap a felmondási idő, amíg helyettem hasonló kvalitásút találnak.
2/11 anonim válasza:
Persze mindíg van ledolgozandó felmondási idő.
3/11 A kérdező kommentje:
Határozatlan idejű szerződésem van, és tudom hogy hivatalosan le kellene dolgoznom azt a 15 napot, de pont az a lényeg hogy minél előbb szeretnék megszabadulni ettől a helytől (személyes okokból), és ezért érdekel hogy ha nem megyek be dolgozni akkor mi lesz?Tényleg nem jár vagy csak ezzel próbáltak megijeszteni?
2013. dec. 3. 11:26
4/11 anonim válasza:
azt nem tudom, hogy kapsz e de ha nem dolgozod le akkor nem kapod meg a béred vagy a végén még neked kell fizetni
5/11 anonim válasza:
Az álláskeresési járadék akkor jár, ha legalább egy év munkaviszonyod van az utóbbi három évben. Ha ez a 15 nap hiányozna ahhoz az egy évhez, akkor előfordulhat, hogy nem fog járni. Máskülönben kapod mindenképp, már ha bejelentett rendesen a főnököd.
6/11 anonim válasza:
Ha nem töltöd le a 15 napot, akkor az pont olyan, mintha simán nem mennél be dolgozni, azaz életbe léphet az, hogy nem te mondtál fel, hanem a nem bejárásodra hivatkozva neked mondanak fel (mivel te nem teljesítetted a kötelességeidet), és akkor már teljesen mások a körülmények (pl. végkielégítés esetében).
7/11 anonim válasza:
Ha nem teljesíted a szerződésed rád eső felét, akkor perelhető vagy, aminek az eredménye pénzveszteség részedről.
8/11 anonim válasza:
15 nap? Az csak két hét, fél lábbal is kibírnám. Én is most fogok megpattanni a mostani helyemről, csak nekem 60 napot kell még ledolgoznom, de a legtöbb helyen is 30 nap van, vagy jó esetben még annyi se, mert normális a főnök és elenged. Szerintem örülj neki, hogy csak ennyit kell,velem biztos, hogy lefogják dolgoztatni mindet, pedig már egy napot is nehezen bírok ki. Egyébként van már másik helyed?
9/11 anonim válasza:
A két dolognak semmi köze sincs egymáshoz. Ha nem dolgozod le akkor valóban beperelhet, de ettől még jár az álláskeresési járadék( feltéve, hogy az elmúlt 3 évben volt legalább 360 nap munkaviszonyod)
10/11 anonim válasza:
Munkahelyen valo igazolatlan nem megjelenes, az fegyelmi ok kirugasra. Akkor pedig nem jar semmilyen segely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!