Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi bajom lehet abból, ha...

Mi bajom lehet abból, ha valakitől valamit ötöd áron veszek meg?

Figyelt kérdés
Természetesen nem legális helyről lett beszerezve. Szóval az érdekelne, hogy vissza tudják e követni, hogy én honnan és miért vettem meg azt a dolgot?
2009. nov. 20. 15:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem valamit: Természetesen, semmilyen papírt nem kéne aláírni, vagy hasonló, csak simán átadom a pénzt én meg dobozban kapom a terméket.
2009. nov. 20. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Hát... orgazdaságnak minősitik az ilyen "vásárlást". Vigyázz, mert a szálakat egy-kettőre felgöngyölitik és elkapnak.
2009. nov. 20. 16:55
 3/9 A kérdező kommentje:
De végül is az egész annyiból áll, mint ha a neten vennék valamit vateráról, csak nagyon olcsón. Nem? És honnan tudnák meg, hogy én tudom hogy nem legális helyről van?
2009. nov. 20. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mit veszel. Sokmindent be lehet szerezni olcsón,ha van kapcsolatod és ha elkapják úgyis az kap aki árul nem aki vesz...
2009. nov. 20. 18:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Igazából semmi illegális cuccról nincs szó, egy 0-50k közötti értékű szórakoztató elektronikai dologról lenne szó.

Az ismerősősöm, csak átvenné valakitől és eladná nekem. Azt meg senki nem tudja rám bizonyítani, hogy én benne voltam e a buliba.

2009. nov. 20. 19:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz belőle, ne aggódj, sokan vásárolnak így. Az összes netes adok-veszek oldal ezen az alapon működik. A helyedben egy percig sem gondolkodnék rajta. Az egyetlen, amit illegálisnak tartok, az a lopott cucc megvásárlása. Olyat sosem tennék. De abból, hogy az állam kivételesen nem nyúl le az ÁFÁ-val, egy percig nem csinálnék lelkiismereti kérdést. A visszakövetésről meg annyit, hogy azért akkora apparátusa nincsen az adóhivatalnak, hogy mindenféle egymás közötti vásárolgatást követni tudjanak. Meg aztán ki bizonyítja be, hogy pénzért vetted a kütyüt? Neked adta a barátod, és kész. Neki nem volt már rá szüksége.
2009. nov. 22. 15:45
 7/9 anonim válasza:
A Vateráról semmiképp ne vegyél. Elég ha beütöd a keresőkbe és kiadja mennyi átverés volt már azon az oldalon. Nagyon gagyi!
2009. nov. 22. 22:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Én a szavaidból arra következtetnék, hogy valaki lopta, valaki átvette és eladta neked. Ez orgazdaság. Ha elkapják a tolvajt, egyen az út hozzád. Ha még gyártási szám szerint be is lehet azonosítani, téged is elég keményen büntetnek.
2009. nov. 23. 12:31
 9/9 anonim válasza:
ha szerződéssel veszed, tehát aláírsz egy papírt és ő is, akkor téged már nem vehetnek elő orvgazdaságért és ha őt le is csukják, neki kell majd megtéríteni a te károdat. én is kerültem hasonló helyzetbe, de nem vásároltam semmit.
2009. nov. 23. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!