Eladjam a bitcoinom?

Figyelt kérdés

Tavaly az egyik haveromtól a születésnapomra 20 bitcoint kaptam ajándékba. Mondta hogy próbáljam ki, használjam vásárlásra, meg ilyenek, de elsikkadt akkor a dolog, viszont a számlám megmaradt rajta velük.

Valami darabját 3 dollárért vette, azt mondta, vagyis az a 20 darab neki kb. 12 ezer forintba (60 dollárba) került.

Most felment a bitcoin árfolyama DARABONKÉNT valami 800 dollárra (3 dollár -> 800 dollár).

Vagyis lett a semmiből 16 000 dollárom! (3 millió 500 ezer forint!)

Most szólt a haver, hogy ő meg szó szerint meggazdagodott belőle egyik napról a másikra és már realizálta is (több tízmillió forintos vagyonú, gazdag ember lett, a bitcoint eladta és dollárt kapott érte), nekem is ezt tanácsolta.

De mi van ha mehet még feljebb? Vagy inkább arassam le most a könnyen jött pénzt? Úgy is a semmiből nyertem, nem? Nem tudom.

18/F

2013. nov. 19. 11:08
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

Végülis tegnap adtam el. Az 1000 dollár tényleg jó választóvonal volt erre ebben az értelemben, hogy afelett döntöttem eladni. 1017 dollár/db = 20 340 dolcsi, vagyis ~4,5 milla. Mondjuk valamennyi lejön ebből, mert nyitottam egy devizaszámlát a bankban, hogy legyen hova utalni, de átrakni a bitcoinszámláról a bankszámlára sem 2 forint. De így is nagyon megérte. Ma remélem ez is el lesz intézve.

Nem mondom hogy kiveszem 100 dollárosokban hogy benne fürödhessek, lesz ennél jobb helye is.

2013. nov. 28. 07:40
 12/20 anonim ***** válasza:
És hogy szeretnél adózni? 400 ezer Ft-os mozgást köteles a bank a NAV-nak jelenteni.
2013. dec. 3. 12:02
 13/20 A kérdező kommentje:

Akkor csak 350 ezresével utalom át a bankszámlámra. Havonta ennyit, több mint 1 év alatt.

A NAV-nak nem hiszem hogy a látókörébe kerülne egy "csóró" gimnazista, akinek eddig a számláján néhányezer forintok mozogtak.

Azt sem tudjuk, hogy milyen adózás vonatkozik a bitcoinra. Te tudod? Mert akkor mondd el kérlek.

Ha csak a 16% kamatadót kell megfizetni, akkor még az is belefér, hogy egybe hozzájussak a pénzhez.

De inkább valószínűbbnek tartom hogy a bitcoinra nem vonatkoznak ilyen adózások, mert se nem részvény, se nem kötvény vagy bankbetét, hogy kamatadó érintse.

Ezt inkább úgy képzeld el, mintha 200 forintos dollár árfolyamon dollárt vennél. Aztán visszaváltanád forintra, miután esett egy hatalmasat a forint, 300 forint/dollárra. Kerestél 50%-ot, de nem kell adóznod semmit. A bitcoin is pont ilyen pénz, mint a dollár, vagy a forint.

2013. dec. 3. 17:36
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha valóban igaz a történet, akkor nagyon köszönd meg a barátodnak, hogy milliomossá tett.

Ez amúgy egy nagyon szerencsés történet, senki nem tudta, hogy ez lesz.

2013. dec. 14. 22:00
 15/20 anonim ***** válasza:
Aztaqva, jó ezeket a történeteket olvasgatni. Elég máker barátod van + te is az vagy. :) Haverod mennyit kaszált?
2016. márc. 6. 06:20
 16/20 anonim ***** válasza:
57%
Igen jó olvasni, hogy most az a 4-5 milla 80-100 milla lenne.
2017. dec. 19. 17:17
 17/20 anonim ***** válasza:
87%
Kellett neked a gyakori kérdésekes válaszokra hallgatni... 😂
2021. jan. 18. 00:32
 18/20 anonim ***** válasza:
Szerintem kitért a hitelből, hogy most mennyit ér 1db btc. Ha most adtad volna el, az életedben nem lett volna soha semmi gondod. :D
2021. febr. 26. 14:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Remélem nem adtad el és ma, augusztus 23-án nem forint, hanem dollármilliomos vagy. (pár hónapja 1. 2 milkád lett volna)
2021. aug. 23. 12:11
 20/20 anonim ***** válasza:
18-as igen. Valszeg élete végéig lelkiismeretfurdalása lesz emiatt.
2021. aug. 23. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!