Eladjam a bitcoinom?
Tavaly az egyik haveromtól a születésnapomra 20 bitcoint kaptam ajándékba. Mondta hogy próbáljam ki, használjam vásárlásra, meg ilyenek, de elsikkadt akkor a dolog, viszont a számlám megmaradt rajta velük.
Valami darabját 3 dollárért vette, azt mondta, vagyis az a 20 darab neki kb. 12 ezer forintba (60 dollárba) került.
Most felment a bitcoin árfolyama DARABONKÉNT valami 800 dollárra (3 dollár -> 800 dollár).
Vagyis lett a semmiből 16 000 dollárom! (3 millió 500 ezer forint!)
Most szólt a haver, hogy ő meg szó szerint meggazdagodott belőle egyik napról a másikra és már realizálta is (több tízmillió forintos vagyonú, gazdag ember lett, a bitcoint eladta és dollárt kapott érte), nekem is ezt tanácsolta.
De mi van ha mehet még feljebb? Vagy inkább arassam le most a könnyen jött pénzt? Úgy is a semmiből nyertem, nem? Nem tudom.
18/F
Ugye vágod hogy a bitcoin illegálisnak minősülő, engedély nélküli pénzügyi tevékenység. pl. [link]
A jelenleg Magyarországon érvényben lévő jogszabály alapján, maga a kereskedelem (bitcoin vásárlás / eladás) is súlyos pénzbírsággal és akár szabadságvesztéssel is büntethető. Sokan a paypal hoz hasonlítják, de közel sem azonos a kettő. ez egyik létező alapon számol (Dollárhoz, vagy Euhoz viszonyít), míg a másik egy kitalált virtuális egység (egy merevlemezen lévő sok-sok O és I es). A gazdaság manipulációval pedig szerintem csak magának árt az ember.
Jaj még egy. :)
Amúgy 2-től én vagyok egész eddig :) ezt reggel olvastam
Ez a cikk elgondolkoztatott, hogy ha lenne ilyenem, megondolnám hogy kiveszem-e, vagy a közjó érdekében eladományoznám Assassination Marketen.
Szerencsés vagy. A Bitcoin már 1000 dollár felett jár. Lényegében van 4-5 millád a semmiből :P
Köszönd meg a haverodnak, aztán adjad el.
Jah és nem illegális, és aki ezt mondja annak ne higgyél mert nem ért hozzá, vagy csak egyszerűen hülye.
Teljesen legális, Németországban már törvényes fizetőeszköznek nyilvánították, de Magyarországon sincs semmilyen törvény ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!