Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mint erdő tulajdonos tényleg...

Mint erdő tulajdonos tényleg jár évente 800ezer Ft az államtól?

Figyelt kérdés
Nem telepítettem fákat,nem járok ki oda,csupán örököltem,értékesíteni fogom. De ezt most hallottam,hátha vki jártas ebben,
2013. nov. 14. 13:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát én nem hallottam erről, és nem hiszem hogy van ilyen. Mégis miért fizetnének neked évi 800 ezret???

Gondolkodj már egy kicsit.. Nagyon sok embernek van erdőterülete, sőt szántóföldje, vagy csak zártkertje..

2013. nov. 14. 14:12
 2/3 A kérdező kommentje:
van egy ismerösöm aki most vett erdőt nemrégen és évi ennyi támogatást kap,és utána jártam jár tényleg azoknak akik telepítenek erdőt!
2013. nov. 14. 15:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudod értelmezni, amit ismerősöd mondott!

Mint erdő tulajdonos nem jár neked semmi, mint energiaerdőn dolgozó cég/őstermelő/stb. igényelhetsz támogatást ez erdőtípustól függően 60-150 000Ft/ha évente. Kizárólag energiaerdő esetén, ahol szerződéssel tudod igazolni, hogy min. 5 évre leszerződtél egy céggel, aki megveszi tőled a termelt fát, ezen felvásárlóknak hő/villamos erőműveknek kell lennie, esetleg brikett készítő cégeknek, amúgy nem jár lópikula sem!

Kamu szerződés esetén 10 év börtön a minimum!

A területed mérete min. 1,5 ha kell, hogy legyen, különben nincs támogatás. Telepítés évében adnak max. 200 000-et/ha telepítésre, ami mellesleg neked 1 000 000-1 500 000Ft-ba kerül /ha. Kerítés építésre 150Ft-ot/méter!

Fa db száma előírás szerinti, ha kipusztul pl. 1m2-en a támogatás már nem jár, köteles vagy újratelepíteni, nem szüntetheted meg 10 évig, kötbért fizetsz ha nem műveled, stb...

Mekkora erdőd van? Energiaerdő? Hogyan műveled? Milyen fatípus?

Van céged, őstermelő vagy, mezőgazdász?---ha nem, akkor nem jár!

2013. nov. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!