Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan lehet megtudni, hogy...

Honnan lehet megtudni, hogy egy terület kié?

Figyelt kérdés
Van egy hegyi ingatlanom és van mellette egy terület, amit kb 30 éve hagytak ott. Az eredeti tulaj meghalt, a fia is és nem tudom ki az örökös, de szeretném a területet megvásárolni, csak nem tudom kit keressek. Hol lehetne ezt megtudni. Köszi.

2013. szept. 1. 18:54
 1/5 anonim ***** válasza:
jelents be hogy parlagfüves őt tuti előkerítik a tulajt.
2013. szept. 1. 21:28
 2/5 anonim ***** válasza:
A parlagfüves ötlet elég rossz. Ha feljelented őket, akkor a hatóság tuti, hogy megtalálja, de azzal te nem leszel előbbre. A megoldás: tulajdoni lapot kell kikérni. Azon fel van tüntetve a tulaj. Ha nem tudod a helyrajzi számot, akkor térképvázlatot is ki lehet kérni, ami segít a helyrajzi szám megtalálásában. Ha a tulajdoni lapon a cím nem jó, akkor az okmányirodában lehet címnyomozást kérni. Segítsek?
2013. szept. 2. 08:32
 3/5 A kérdező kommentje:
A tulajdoni lapot kiadják akkor is, ha nem az enyém a terület? A helyrajzi számát nem tudom, csak az én területemét. Hogyan tudnál segíteni?
2013. szept. 2. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:

A helyrajzi szám pedig kell. De a sajátodat tudod. Tudsz kérni erről térképvázlatot és azon rajta vannak a helyrajzi számok.

Természetesen olyan ingatlan tulajdoni lapját is ki tudod kérni, amihez semmi közöd. Ezek nyilvános adatok.

A Földhivatalnál kell érte fizetni. Térképmásolat helyrajzi szám alapján 2400 Ft. Tulajdoni lap nem hiteles 1000 Ft.

A többit privátban...

2013. szept. 3. 11:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A földhivatalban még van ingyenes betekintés?
2013. szept. 4. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!