Honnan lehet megtudni, hogy egy terület kié?
Figyelt kérdés
Van egy hegyi ingatlanom és van mellette egy terület, amit kb 30 éve hagytak ott. Az eredeti tulaj meghalt, a fia is és nem tudom ki az örökös, de szeretném a területet megvásárolni, csak nem tudom kit keressek. Hol lehetne ezt megtudni. Köszi.2013. szept. 1. 18:54
1/5 anonim válasza:
jelents be hogy parlagfüves őt tuti előkerítik a tulajt.
2/5 anonim válasza:
A parlagfüves ötlet elég rossz. Ha feljelented őket, akkor a hatóság tuti, hogy megtalálja, de azzal te nem leszel előbbre. A megoldás: tulajdoni lapot kell kikérni. Azon fel van tüntetve a tulaj. Ha nem tudod a helyrajzi számot, akkor térképvázlatot is ki lehet kérni, ami segít a helyrajzi szám megtalálásában. Ha a tulajdoni lapon a cím nem jó, akkor az okmányirodában lehet címnyomozást kérni. Segítsek?
3/5 A kérdező kommentje:
A tulajdoni lapot kiadják akkor is, ha nem az enyém a terület? A helyrajzi számát nem tudom, csak az én területemét. Hogyan tudnál segíteni?
2013. szept. 2. 09:29
4/5 anonim válasza:
A helyrajzi szám pedig kell. De a sajátodat tudod. Tudsz kérni erről térképvázlatot és azon rajta vannak a helyrajzi számok.
Természetesen olyan ingatlan tulajdoni lapját is ki tudod kérni, amihez semmi közöd. Ezek nyilvános adatok.
A Földhivatalnál kell érte fizetni. Térképmásolat helyrajzi szám alapján 2400 Ft. Tulajdoni lap nem hiteles 1000 Ft.
A többit privátban...
5/5 anonim válasza:
A földhivatalban még van ingyenes betekintés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!