Egy ápolónőnek sokat kell éjszakáznia?
azon gondolkozom, hogy ápolónő leszek, de nincs kedvem éjszaka bent lenni és melózni...
csak kórházban kell éjszakázni? ha egy pszichiátrián dolgozom, akkor mi a helyzet?
Kórházakban, mivel 0-24órás a dolog, ott biztosan van éjszakázás, és kell is éjszakázni!
Persze ápolónő (nővér) lehetsz máshol is, nem csak kórházban, pl. ápolónők (nővérek) dolgoznak idősek otthonában, szakorvosi rendelőintézetekben, háziorvosok mellett és talán iskolaorvosok mellett is. Vagy pl. magánkórházakban, magánklinikákon, ahol nem biztos hogy 0-24-ben dolgoznak így nem is biztos, hogy ott van éjszakai műszak.
Egyébként áldozatos szakma, és nem is könnyű, sem fizikailag, sem lelkileg, pláne a mai magyar állami egészségügyben nem. Nagyfokú tolerancia és segítőkészség kell a betegekhez, és ez sajnos nem túl jól fizetett szakma, de ha úgy érzed, vágj bele és még bármi lehetsz a végén.
Nálunk pl. 2 műszak van 6-6-ig vagy 7-7-ig, egy átlagos hónapban kb. 14-15 12 órás műszak van, aminek alapesetben a fele éjszaka. 1 nappal, 1 éjszaka, majd alvónap és pihenőnap - vagy ahogy épp beosztanak/cserélgetnek/kijön.
Pszichiátrián is ugyanúgy kell éjszakázni mint bárhol máshol, dolgoztam ott egy ideig. Más jellegűek a betegek, pl. ott csekély eséllyel van éjszaka újraélesztés, inkább "csak" zavart, nyílt osztályon esetleges elkóricáló betegek vannak.
Emellett plusz éjszaka ha pl. ügyeleten is dolgozol.
Nem éjszakázóként pedig az első által említett szakrendelés, háziorvos.
Magánkórházban is nyilván van éjszakás nővér, és állami kórházban is vannak csak nappalos nővérek - ők általában vagy segédnővérek, vagy specializálódott nővérek, akik egy feladatot látnak el.
2-es:
Nem ellentmondani akarok, de lehet, hogy van olyan magánkórház vagy klinika, ahol 1 napos műtéteket csinálnak, vagy nem műtenek sokat, nincs sok bennfekvő beteg, inkább csak mondjuk vizsgálatokat végeznek vagy pl. nem tudom hogy lézeres szemműtétet végző klinikákon mi a helyzet vagy olyan klinikákon, ahol amolyan sima SZTK-s vizsgálatok vannak, napközben. Persze lehet hogy ilyen intézmény nincs, nem vagyok képben. :-)
Igen, tényleg vannak ilyen klinikák, bár ezekre a helyekre kevesebb nővér is kell - és ha puccos magánklinika valószínűleg többet fizetnek, jobban válogatnak, nehezebb bekerülni. Meg egy lézeres látásjavító klinikán nem kell annyi nővér, tulajdonképpen inkább asszisztensek, nem a "tipikus kórházi" nővéri feladatok vannak. A Mária utcai szemklinikán viszont vannak bennfekvők (nem voltam ott, csak láttam, milyen állapotú betegeket hoznak onnan).
Nálunk az SZTK-ban nem nővérek dolgoznak hanem különféle asszisztensek, akik sok esetben nem is eü dolgozók. Spórol a kórház, pl. a neurológián az asszisztensnek semmi olyan dolga nincs amihez szakképzettség lenne a feltétel, olcsóbb nem szakképzett dolgozót alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!